За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Покана за обучение ПЕКС (PECS) Ниво 1

2 юни 2017

Уважаеми колеги,

имаме удоволствието да Ви поканим на обучение ПЕКС (PECS) Ниво 1. Това интензивно двудневно обучение е предназначено да научи участниците как правилно да прилагат Системата за общуване чрез размяна на картинки. ПЕКС (Picture Exchange Communication System – PECS) е система за езиково обучение, която се използва за бързо развиване на комуникативни умения при лица с ограничена функционална реч. PECS насърчава комуникацията в социален контекст, без да има нужда от продължително предварително обучение. Допълнително предимство от използването на системата при малки деца с аутизъм и сходни състояния е високият процент деца, които развиват самостоятелна реч.

Дати на провеждане: 17 и 18 октомври 2017г. в конферентната зала на Карин дом -Варна.

Промоционална цена за ранни записвания и плащане-  до 22 юли 2017г. – 550 лв. на участник.

Обучението започва със запознаване с Пирамидалния подход към образованието (Pyramid Approach to Education), който разглежда ключовите компоненти в създаването на ефективна образователна среда. В този курс участниците ще научат как да изпълняват шестте фази на PECS чрез демонстрации, видео примери и възможности за ролеви игри. В края на обучението участниците ще разбират как да прилагат PECS при лица с аутизъм, свързани нарушения в развитието и/или ограничени комуникативни умения.

За кого е предназначено това обучение:

В обучението могат да участват логопеди, специални педагози, психолози, общообразователни учители, социални работници, ерготерапевти, рехабилитатори, кинезитерапевти, родители, лични/социални асистенти, помощен персонал.

Обучители:

Елеана Логотети и Елени Скурис, Образователни консултанти на Пирамид за Гърция, оторизиран доставчик на обученията по PECS® и Пирамидален подход към образованието®

Цена на обучението: при записване след 22 юли 2017г. – 600 лв. на участник.

Продължителността на обучението – 13 контактни часа, започва в 9.00 и приключва в 17.00 през двата обучителни дни. По време на обучението ще бъде осигурен превод на български език.

Краен срок за записване и плащане: 25 септември 2017г.

Записване:  чрез онлайн регистрационна форма ТУК

Програма: вижте Програмата на обучението ТУК

За повече информация: имейл: mtsoneva@karindom.org или телефон: 052 30 25 17 – Магдалена Цонева

Сертификат: участниците, присъствали на пълния брой контактни часове ще получат Сертификат.

Цената включва: Обучителен наръчник по PECS 2-ро издание (на английски, включен задължително в обучителния пакет); комплект обучителни материали (на български език); Сертификат за участие; Превод; по 2 кафе-паузи и лек обяд в обучителните дни. Разходите за настаняване и изхранване извън горепосочените са за сметка на участниците.

Плащане по банков път на сметка:
Сдружение“Приятели на Карин дом“
Райфайзенбанк (България) ЕАД
BIC: RZBBBGSF
IBAN: BG75 RZBB 91551007639572
Основание: Такса ПЕКС, Вашето име

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни