За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Обучение по програма за ранна интервенция в Карин Дом

13 ноември 2010

В продължение на три седмици канадски консултанти споделиха със специалистите от Център Карин Дом своя опит в ранното детско развитие. Това стана само две седмици преди стартирането на работа по програмата за ранна интервенция на Карин Дом, която започва в началото на декември.

От 25 октомври до 13 ноември екипът на Карин Дом се обучаваше в семинара Развиване на програмата за ранна интервенция на Карин дом, част от проекта Ранна интервенция за предотвратяване изоставянето на деца с увреждания. Обучението се проведе от Елизабет Кокс и Джудит Олдфийлд – консултанти по програмата за ранно детско развитие на област Британска Колумбия, Канада, с 30-годишен опит в ранното детско развитие и работата със семейства.

Основните акценти в 3-седмичното обучение бяха в контекста на ранната интервенция и работата в партньорство със семействата. Фокусира се върху услугите, ориентирани към семейството, типичното и а-типичното поведение и адаптация на децата във възраст 0-4 години и методите на оценка състоянието на деца със специални нужди.

Подкрепено с примери от ежедневната работа със семейства, обучението даде възможност на специалистите от Карин Дом да надградят своя опит с практиката на своите канадски колеги.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни