» Въпроси на ранната интервенция
За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Дарителска кампания:
Да осигурим терапия на 20 деца на възраст от 0 до 3 годинки

Early Intervention Session

Карин дом стартира инициатива за набиране на средства в платформата Global Giving

Donate Now

Въпроси на ранната интервенция

10 ноември 2010
Ранна интервенция

На 11 ноември в Център Карин Дом се проведе Кръгла маса по въпросите на ранното детско развитие. В нея взеха участие специалисти по ранно детско развитие от Канада, специалисти от Карин Дом, представители на Община Варна, педиатри от болнични заведения в града, неправителствени организации от страната, както и родители на деца със специални нужди.

В първата част на кръглата маса Веселина Василева, координатор проекти в Карин Дом, представи базираната на канадски модел Програма за ранна интервенция, по която център Карин Дом стартира работа от декември 2010 година. Целта на програмата е стимулиране развитието на деца с риск от развитие на увреждане или с увреждане, за да се предотврати тяхното изоставяне.

Във втората част на кръглата маса канадските специалисти по ранно детско развитие Елизабет Кокс и Джудит Олдфийлд представиха програмата Ранно детско развитие, която се провежда в област Британска Колумбия, Канада.

В третата, дискусионна част, се повдигнаха въпроси за холистичното отношение към здравето в семейството, за отношението към децата със специални потребности в България и в Канада.

Всички присъстващи бяха доволни от участието си в Кръглата маса, а дискусиите продължиха и неформално близо час след края.