» Обучение на екип за ранна интервенция от Сдружение «Еквилибриум»
За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Дарителска кампания:
Да осигурим терапия на 20 деца на възраст от 0 до 3 годинки

Early Intervention Session

Карин дом стартира инициатива за набиране на средства в платформата Global Giving

Donate Now

Обучение на екип за ранна интервенция от Сдружение «Еквилибриум»

13 декември 2011
Обучение

Обучение на екип за ранна интервенция от Сдружение «Еквилибриум»

През периода 12-16 декември Четирима специалисти от КСУДС – Русе ще преминат обучение в Карин дом  на тема “Ранна интервенция при деца с изоставяне в развитието – общностен подход”. Обучението се осъществява в рамките на проект “Необикновени родители на необикновени деца – семейно ориентрани подходи за ранната интервенция при деца със специални нужди” финансиран от Фондация “Помощ за благотворителността в България” по Фонд “Подкрепа за родителски организации на деца с увреждания”.

Първият обучителен модул по проекта се провежда в Карин дом – Варна. Обучението включва наблюдение на индивидуални и групови сесии с деца в центъра, домашни визити, теоретичен курс  подкрепен с богат снимков и видео материал, практически упражнения с участниците в обучението, дискусии  по темите.

В програмата се представят иновативни методи и подходи  за работа с деца със специални нужди и техните семейства, а  участниците усвояват базови понятия и умения. Акцентира се на използването на основните принципи на семейно – ориентирани практики в работа с деца и семейства.

Обучението ще продължи с втори модул през февруари 2012г. и ще приключи с кратък теоретичен и практически  изпит за всеки участник и получаване на сертификат.