За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Награди „Приятел на Карин дом“ 2019

18 декември 2019

Скъпи Приятели,

Благодарим Ви за споделените мигове и забавните моменти на коледното тържество на децата от Карин дом! Събитието откри директорът на Карин дом – Мая Донева, която сподели оптимизма и вълнението си от старта на проекта за нова сграда на Карин дом.

По време на празника връчихме и първите Награди “Приятел на Карин дом” 2019 – за дългогодишна подкрепа в развитието на Карин дом. Статуетките са дело на скулптура Венелин Божидаров и изобразяват Карин, на която е кръстен Карин дом. Карин е първа братовчедка на г-н Иван Станчов, родена с церебрална парализа, но изживяла един пълноценен живот. Карин е надарена с изключителна съпричастност и обич към хората.

За съпричастност, обич и принос към бъдещето на децата,

тази година наградите бяха връчени на нашите Приятели:

Д-р Лидия Маринова, зам.- председател на Общинския съвет и представител на българските общини в консултативния съвет към УНИЦЕФ по ранна интервенция при деца с увреждания, педиатър с над 30 годишна практика и чиято лична мисия е здравето на децата и ранната детска интервенция.

Г-жа Луиза Каспарян, началник отдел „Социални дейности и жилищна политика“ в Община Варна – един изключително ценен приятел на Карин дом, който работи дългогодишно за развитие на политиките за подкрепа на децата и техните семейства. С повече от 30 години опит в социалната система, Луиза Каспарян е изключителен професионалист и експерт в областта на социалната работа. Подкрепя Карин дом от самото начало, за да развиваме качествени и иновативни услуги за деца и семейства в риск.

Екипа на “Дневен център за деца с увреждания – Свищов”, наградата получи директорът Теменужка Тодорова. Съвместната ни работа с Центъра в Свищов продължава повече от 10 години. Основните насоки са развиване и подобряване качеството на услугите за деца, чрез надграждане на знанията, уменията и компетенциите на специалистите. В тази насока са проведени поредица от обучения, супервизии, консултации, семинари и конференции, което се превърна в едно устойчиво партньорство в името на децата.

Компания OMV България – партньорството ни с компанията датира още от 2005, като благодарение на нейната подкрепа през студените месеци Карин дом посреща децата в топла и приятна обстановка. През последните години OMV България припозна за своя кауза и програма „Ранната интервенция“, като подкрепя транспорта на екипа ни, за да достигне до всички деца.

Компания Солвей Соди – едно дългогодишно приятелство, което се развива през годините и което през последната година подаде ръка на деца със специални потребности, настанени в приемни семейства. Компанията подкрепи терапията на най-уязвимите – децата без родители, като им даде шанс за по-добро бъдеще и пълноценен живот.

Желанието ни е наградите да бъдат ежегодни и да се връчват на личности и компании допринесли за развитието на Карин дом и принос в утвърждаването на политики, насочени към децата.

Карин дом има много Приятели, много хора и организации са били заедно с нас и в трудни и в хубави моменти, заедно сме работили и развивали услугите за деца в България и искаме да кажем на всички тях едно голямо БЛАГОДАРЯ! 

Благодарим на нашите домакини от Културно-развлекателен център „Морско казино“ и приятелите ни от Taxback Group, които тази година подготвиха чувала на Дядо Коледа с вкусни подаръци!

Очаквайте много скоро и снимки от тържеството от нашия фотограф Венцислава Несторов!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни