За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

14 Април „С Монтесори у дома“, уебинар за родители

24 март 2022

Карин дом ви кани на Уебинар за родители „С Монтесори у дома“

Кога: 14 април 2022г. от 13.30 до 15.00 часа

Къде: Онлайн в платформа Zoom

Вход свободен!

Регистрация ТУК! 

Какво представлява Монтесори методът?

Преди повече от век, позовавайки се на медицинските си познания и наблюдения, д-р Мария Монтесори споделя редица научни факти (психологични и физиологични), свързани с обучението и възпитанието на децата. Създава педагогическа система, която следва естественото развитие на детето, така че то да получи подкрепа за усвояване на дадено умение във времето, когато то може да се овладее най-лесно. Монтесори методът е особено актуален в наши дни. Много родители го припознават като възможност за подпомагане процеса на развитие на собствените си деца.

Предстоящият уебинар e с практическа насоченост и е подходящ за родители на деца от 2 до 6 години. Ще говорим за:

  • Създаване на подкрепяща среда у дома според принципите на Монтесори метода за обучение и възпитание;
  • Насоки за саморъчно изработване на Монтесори материали, които да посрещнат потребностите на детето в процеса на неговото развитие в областите практичен живот, сензорно развитие, език и реч, математика, космическо обучение, фина моторика, внимание и концентрация.

Тези и други въпроси ще обсъдим заедно с Монтесори педагозите: Жечка Иванова и Светла Тодорова.

Жечка Иванова, Светла Тодорова имат дългогодишна практика в обучението на деца по метода на Мария Монтесори и са автори на книгата „Семейно готвене по Монтесори“, издадена и разпространявана от Карин дом. Книгата можете да поръчате тук.

В „Семейно готвене по Монтесори“ кулинарните задачи са съобразени с метода Монтесори и са средство за развитие на фината моторика и въображението, както и за усвояване на знания, пречупени през призмата на опита на Карин дом в работата с деца. Всяка рецепта в книгата е предварително планирано образователно занимание, с което детето може да усвои и упражни знания от важни за детското развитие зони („Практичен живот“, „Сензорика“, „Математика“, „Космос“, „Език и реч“) в подготвената Монтесори среда.

За контакти:
Магдалена Цонева – Мениджър обучителен център
Телефон: 0878 302 517, е-mail: mtsoneva@karindom.org

Уебинарът се провежда в изпълнение на проект Трансфер на практики за подобряване подкрепата за деца със специални нужди и техните семейства за приобщаващо образование, финансиран от Фонд Активни граждани България по Финансов механизъм на ЕИП 2014-2021.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни