За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Монтесори Къща в Карин дом обявява прием на деца от 2 до 4г.

3 август 2017

Монтесори Къща в Карин дом обявява прием на деца на възраст от 2 до 4г. от месец септември за учебната 2017-2018г. Предлагаме полудневни и целодневни посещения, като в допълнение към добре организираната Монтесори среда и оригиналните материали, децата имат възможност да са сред природата в нашата градина сред голямо разнообразие от цветя, растения и билки, които децата опознават играейки на чист въздух.

Стратегически разположена в сърцето на Морската Градина, Къщата на Карин дом предоставя естествена и спокойна среда, в която вашите деца могат да играят свободно сред природата и да изучават света около тях.

„Помогни ми да го направя сам“ – мотото на Мария Монтесори

Карин дом е възприел модел за работа Монтесори от 2001 година. Групата включва до 15 деца на възраст от 2 до 4г. в адаптирана за тях Монтесори среда, която осигурява свободата на всяко дете да развива своя потенциал. С децата работят по метода Монтесори педагози и помощник-възпитатели, към екипа има и медицинска сестра. Децата усвояват необходими за живота практически умения, обогатяват своя речников запас, творят, активно изследват света с помощта на сетивата и развиват своите математически представи. Монтесори Къща запознава децата и с българските традиции и обичаи, кулинарни и арт занимания с природни материали, бои и др. Монтесори Къща разполага с просторна зала за занимания, три зони за игра на открито (две детски площадки и пясъчник), вътрешен салон за студените дни, спално помещение.

Екипът на Монтесори Къща в Карин дом провежда разходки с децата в Морската градина, посещения на куклен театър, както и на забележителности във Варна.

Повече за Монтесори метода

Д-р Мария Монтесори (1870-1952г) е доктор по медицина, учен, психолог, антрополог, оригинален и брилянтен педагог, хуманист и философ. Номинирана е три пъти за Нобелова награда за мир. Мария Монтесори създава възпитателен метод, основаващ се главно върху развиването на усещанията. Нейните педагогическите занимания са буквално революционни идеи за времето си и качествено променят представата за възпитанието на децата до момента.

„На нас ще ни трябват 60 години усилен труд, за да постигнем онова, което детето постига само за първите три години от своя живот“ – тези думи на Мария Монтесори показват най-добре, защо е важно да инвестираме в първите години от живота на своето дете.

 

Методът Монтесори изисква повече внимание, наблюдение и съсредоточаване, тоест повече отговорност и грижи, но не в посока налагането на някакви ценности и модели на поведение, а в посока толерантност към неговия естествен стремеж за свобода и грижа чрез ненамеса върху изборите, които детето прави, а само в посока подобряване на условията и безопасността на най-подходящата за него среда. Ролята на родителя и учителя е внимателно да наблюдават и по възможност да усъвършенстват средата за обучение, съобразявайки се с потребностите на детето.

За повече информация се свържете с нас на телефон 0878 138 273 – Жечка Иванова, Монтесори педагог.

Карин дом сe намира в Морската градина на Варна, близо до търговски център Пикадили парк. В края на Алеята на спортната слава. С автобуси номера 8, 9, 14, 118, 118 А, 148 до спирка “Карин дом”, преди спирка Почивка.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни