За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Резултати от Коледна кампания 2015 на Карин дом

23 февруари 2016

Скъпи приятели,

Вълнуваме се толкова много да обобщим резултатите от Коледна кампания 2015 на Карин дом. Заедно успяхме да съберем 13 579 лева от продажбата на коледни картички и календари, изработени по рисунки на децата, които посещават Карин дом за терапия.

Събраните средства Карин дом ще използва за финансиране на услугата „Група за социална интеграция в Монтесори среда“, която се посещава от 35 деца месечно. Групата е открита през 2004 година и с подкрепата на Солвей Соди е организирана по системата на Мария Монтесори. Социалната интеграция на децата със специални нужди е важна част от грижата за тях. Тя им помага да се чувстват приети, разбрани и обичани и заедно с целенасочените занимания и терапия им помага да растат уверени и самостоятелни, да развиват своя потенциал доколкото е възможно и да се чувстват неразделна част от обществото.

В групата за социална интеграция децата правят гимнастика под ръководството на рехабилитатор. Имат занимания по системата Монтесори, където усвояват предучилищни, социални и ежедневни умения, арттерапия, музикотерапия. Организират се различни дейности, свързани със социалната интеграция на децата – празнуване на празници, посещения на изложби, концерти, театър, цирк, пазаруване в магазин, общи празници и събития с техни връстници от масови детски градини и училища.

Поради значимостта на услугата за подобряване на качеството на живот на децата със специални нужди, част от финансирането ѝ се подпомага от държавата, а останалата част от дарители. Много сме щастливи, че с подкрепата на всички, които се включиха в кампанията, успяхме да осигурим и останалите средства за 2016 година.

Благодарим на децата Илияна, Мишо, Йоан и Давид, Марина, Алекс Т., Павел Г., Калина, Богдан, Боян П., Виктор, Ана Добрева, които изработиха прекрасните рисунки!

Благодарим на графичните дизайнери – Илия Тодоров и Николай Василев, които превърнаха рисунките в картички!

Благодарим ви, че подкрепихте кампанията и децата със специални нужди!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни