За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Карин дом отбеляза своя 21-ви рожден ден

10 юли 2017

На 8-ми юли Карин дом отбеляза своя 21-ви рожден ден с прекрасен празник и много гости. По случай годишнината децата заедно със своите терапевти представиха артистична програма и зарадваха всички с едно вълнуващо пътуване с влак по света в търсене на приятелството. Тържеството развълнува, както децата, така и всички родители, гости и целия ни екип. Децата се представиха блестящо и озариха публиката с прекрасните си усмивки от сцената.

По случай празника, Карин дом откри и първия по рода си музей, посветен на благотворителността и филанторпията – „Посланици на доброто“. Експозицията провокира всички варненци, както и гостите на града да направят пътуване във времето и да се запознаят с бележити българи, оставили следа със своите благородни дела.

В съчетание с прекрасната градина, експозицията представлява една интересна дестинация за ученически групи, както и за всички граждани и гости на Варна, изкушени от историята и силата на добрите дела.

На официалното откриване присъстваха: г-н Коста Базитов – заместник-кмет на Община Варна и г-н Ленко Ленков – програмен директор „Гражданско общество и демократични институции“ на Фондация „Америка за България“.

„Мисията на музея е да припомни, че българите са не само много талантливи, но и с добри сърца, готови да подкрепят значимите каузи в обществото и не трябва да забравяме да показваме това на следващите поколения. Смисълът на доброто е в това да бъде предавано нататък от всички нас, защото всички ние можем да бъдем посланици на доброто“ – сподели Мариана Николова, изпълнителен директор на Карин дом.

Залата отделя специално внимание на варненската следа в подкрепата към една от най-уязвимите групи, каквато са децата със специални нужди. Тази част от историята на града е разказана чрез живота и делото на Иван Станчов –основател на Карин дом. Музеят ще разкрие малко познати факти за семейната история на Станчови и техния пример в това как благотворителността и обичта към хората се възпитават още от семейството.

Проектът е реализиран с подкрепата на Фондация „Америка за България“, а целта на екипа на Карин дом е музей „Посланици на доброто“ да се превърне в една задължителна спирка за всички, които искат да предават посланието за повече доброта и съпричастност.

Експозицията предлага една образователна алтернатива за учебните заведения, които искат да направят един по-различен урок по история и съпричастност, както и за гостите на Варна, които търсят не само отдих сред красивата природа, но и искат да се потопят в богатата история на града ни.

Музей „Посланици на доброто“ е отворен за групови посещения след заявка на тел: 052/ 302 518. Входът е срещу доброволно дарение, което ще бъде използвано за подпомагане на дейността на Карин дом. Повече информация за музея можете да видите тук:

 

 

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни