За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Новият изпълнителен директор на Карин дом Борислава Черкезова – за мотивацията и вътрешната потребност да работиш с кауза

16 август 2021

Скъпи приятели,

след проведен на няколко етапа конкурс, начело на нашата организация ще застане една много мотивирана, вдъхновяваща и амбициозна дама. Борислава Черкезова поема позицията на изпълнителен директор, след като настоящият директор Мая Донева поема поста на генерален секретар на EASPD – Европейската асоциация на доставчици на социални услуги за хора с увреждания в Брюксел.

Кой е новият изпълнителен директор и с какво спечели гласовете на Управителния Съвет на Карин дом?

Борислава Черкезова е обучител по предприемачество и маркетинг, университетски преподавател и маркетингов експерт с опит в областта на брандинга, управления на взаимоотношения с партньори, въвеждане и управление на иновации в банковия и социален сектор. Има магистърска степен по Международен маркетинг към ИУ Варна. Към момент е докторант към катедра Маркетинг на ИУ- Варна. От 2019 г. Борислава заема позицията Директор Международни партньорства, обучения и застъпничество в Карин дом. В продължение на 2 години развива отношенията с партньорските организации на Карин дом по линия на специализираните обучения, които организацията предоставя.

„Ако всеки един от нас погледне през очите на детето и семейството, тогава заедно ще можем създадем важните промени за България.

Преди две години направих целенасочен преход към гражданския сектор, започвайки работа в Карин дом като директор „Международни партньорства, обучения и застъпничество“. Избрах тази посока с ясната мисъл, че за мен това е „голяма промяна“ като професионалист, но не и като майка и човек, който вярва в семейството и важността на ранното детско развитие. Сигурна съм, че симбиозата между бизнеса и гражданския сектор и споделеното създаване, дава възможност да се вземе най-доброто в името на децата и семейството.

В личен план най- важното за мен са семейството и двете ми деца. Обичаме заедно да бягаме от динамиката на големия град, да прекарваме времето си сред природата или на село. Вкъщи печивата са на почит. Обичаме както да ги правим, така и да ги консумираме заедно.

Поемам организацията в изключително важен период на растеж и строеж на нов модерен център, който следва да открием догодина. С екипа ще продължим да работим в тази посока. Изключително важно е паралелно със строежа на новата сграда и осигуряването на модерно оборудване, да изработим новия комплексен модел за предоставяне на здравни, социални и образователни услуги за детето, семейството и всички специалисти, които ги подкрепят.

За мен ролята на лидера е умението да вижда и развива потенциала на организацията, на екипа и на всеки член в него. Това за мен е най-устойчивият начин организацията да израства, следвайки своята мисия заедно с мотивиран и квалифициран екип.

След една година целим да предлагаме комплексна подкрепа на повече семейства. В новия център ще има пространство за Ранно детско развитие за изграждане на уверени и ангажирани родители, медицински и диагностичен център, модерна хидротерапия и физиотерапия.

Последната една година и Covid -19 ни научи да бъдем адаптивни и да не прекъсваме връзката и подкрепата за децата.

Промяната е най – сигурното нещо в днешния свят. Нуждите и възможностите на семействата се променят, променят се терапевтичните модели и подходи, начините на учене и комуникация, затова е важно да продължим да работим близо до семейството и в търсене на добри иновативни практики.

Идеите, с които влизам в новата роля, са насочени към иновации в полза на родителите и децата и създаване на приобщаваща общност от приятели, бизнес, публични институции, детски ясли, градини, училища.

Една такава идея е създаването на Дигиталната библиотека на Карин дом. Библиотеката е виртуално място, в което всеки родител и специалисти ще има удобен достъп по всяко време до съвети, обучения и др. ресурси, създадени от екипа ни. Съвсем скоро библиотеката ще бъде анонсирана и достъпна за ползване от специалисти и родители.

За Карин дом е изключително важно да продължи да изгражда приобщаваща общност, както за децата със специални потребности, така и за родителите. В тази посока ще разчитаме на регулярни инициативи за ангажиране на бизнеса и местната общност, за да бъде всяко семейство по-близо до детето, да следва неговия естествен начин на учене през игра и през връзката с мама и татко.

Последната една година и Covid -19 ни научи да бъдем адаптивни и да не прекъсваме връзката и подкрепата за децата. С екипа ще работим по развиването на хибриден модел (онлайн и на живо) за подкрепа на семейството в бъдеще.

За да бъдем чути като организация по въпросите, свързани с политиките за деца, изграждането на приобщаваща детска градина и училище ще се фокусираме по-активно върху изследвания за ефектите от ранна подкрепа за детето и семейството и различните модели за подкрепа. В тази посока организацията има експертизата и партньори в академичните среди за създаването на Изследователски хъб.“

Борислава Черкезова ще поеме длъжността изпълнителен директор на Карин дом от месец ноември. Екипът ни ѝ пожелава много успехи в новата роля в организацията, много здраве, сили и енергия за сбъдването на всички начинания! Успех Боби, продължавай да работиш със същото огромно желание, все така уверено и с прекрасна усмивка да следваш сърцето си!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни