За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Карин дом отпразнува 18-я си рожден ден с много музика, песни и танци

30 юни 2014

Деца, родители, приятели, съмишленици и дарители на Карин дом отпразнуваха заедно 18-я рожден ден на фондацията, под звуците на музика, песни и танци.

Музиката е универсален език – тя ни обединява и сближава. Пеенето, пляскането с ръце и танците са любими на децата и са част от техния естествен начин да общуват!

„Ако си доволен ти плесни с ръце!
Ако си сърдит потропай със краче!“

Навярно всеки от нас е чувал стиховете от тази детска песничка, която се пее почти на всички езици и с която децата на Карин дом поздравиха гостите на тържеството.

Фондация Карин дом вече 18 години работи усилено, за да осигурява достъп до качествени социални услуги за деца и семейства от Варна, страната и чужбина. 

  • От създаването на Центъра през 1996г., до май 2014г.  – 1541 деца и техните семейства са ползвали услугите на Карин дом. За същия период децата, които са интегрирани в общообразователни детски градини и училища са вече 210.
  • Всяка година близо 300 деца и техните семейства получават терапия в Центъра и са обхванати от програма Ранна интервенция.
  • От началото 2014г., в програмите на Карин дом са приети нови 67 деца, 70% от които са от Варна и региона и 30% от други населени места и чужбина.
  • Броят на обучените специалисти и родители до момента надвишава 2300.
  • Над 1800 студенти са се запознали с дейностите на Центъра от създаването му, до момента. Повече от 470 са доброволците от България, Македония, Германия, Англия и Америка, Франция, Япония, Холандия, Кипър и др.


Станете един от нас в благородното начинание – заедно да помагаме на повече деца със специални нужди и техните семейства! Вижте как можете да ни подкрепите на нашия сайт
www.karindom.org и на Фейсбук страницата на Карин дом

Събитието се изпълнява в рамките на „Ден на отворените врати“ по проект „Създаване на подкрепяща образователна среда за деца със специални нужди в детските градини“, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. www.eeagrants.org 

eea grants logo

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни