За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Запознайте се с Карин – кукла със специални нужди и нейното Слонче!

13 юли 2021

Скъпи приятели,

представяме ви Карин и нейното Слонче. Двете кукли имат символно и емоционално значение за историята на Карин дом и произхода на името на организацията. Куклата е създадена от екипа на Карин дом с помощта на Marty’s Heaven и Малки човеци и всъщност е прототип на съвсем реална историческа личност. Карин е братовчедка на основателя на Карин дом – Иван Станчов, която е била с церебрална парализа. Карин е била вдъхновяваща личност, много борбено и любознателно дете с голямо сърце. А слончетата са били нейната голяма страст. Колекцията ѝ със слончета от всички пътешествия е все още в Карин дом и продължава да ни напомня за едно смело дете, което въпреки церебралната парализа е било с несломим дух. Нейният живот и състрадателност към всеки в нужда са вдъхновили Иван Станчов да създаде преди 25 години Фондация Карин дом- организация в подкрепа на специалните деца.

Играчките могат да бъдат закупени от Семейния онлайн магазин на Карин дом. Пазарувайки от нашия магазин, вие ни помагате да реализираме терапевтичните програми и кампании.

По повод 25-годишния си юбилей Карин дом реши да направи двете играчки- Карин – кукла със специални нужди и Слончо като знак на съпричастност към децата със специални нужди и начин за разбиране и приемане на различията от техните връстници.

Децата учат чрез играта и общуването с възрастните, точно затова решихме, че нашите играчки ще стимулират разговор между родители и деца по темата за специалните деца, а играта може да бъде прекрасен начин за споделяне и приемане.
По време на детското тържество за рождения ден на Карин дом, децата получиха като подарък Карин или нейното Слонче. Много сме щастливи, че и двете играчки се радваха на голям детски интерес и много бързо се настаниха в сърцата и прегръдките на децата.

Играйте с детето и споделяйте хубавите мигове на детството! Децата възприемат света с други очи – широко отворени за живота и неговата пъстрота. Може пък и ние възрастните да научим от тях повече за специалните възможности на различните деца.

Благодарим на “Marti’s Heaven” за подкрепата по измисляне на модела и изработването!

Фотограф: Гергана Енчева

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни