За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Кафе Сосиете с гост Ричард Томас

11 май 2012

На 10 май 2012г. се проведе поредната среща на кафе с известна личност от инициативата „Кафе Сосиете”.

Ричард Томас е посланик на Великобритания в България за периода 1989г. – 1994г. Бил е дипломат в Гана, Того, Париж, Брюксел (Делегация на Обединеното Кралство, НАТО), Ню Делхи, Прага (Съветник и Постоянен Пратеник), Рейкявик (Посланик), София (Посланик, 1989г.-1994г.) и на Източните Кариби (Върховен Комисар).  Кавалер на ордена на Св. Джордж и Св. Майкъл, даван за лоялна служба зад граница, 1990г.

Ричард Томас сподели с аудиторията традициите свързани с доброволчеството, и благотворителността във Великобритания. Той каза, че „във Великобритания е много трудно да си завоюваш уважението на околните, ако не се занимаваш с доброволчество”.

Ричард Томас разказа и за начините по които благотворителните организации във Великобритания набират средства, като подчерта: „Сигурен съм, че повечето от изброените методи за набиране на средства са ви известни, но може би едно-две неща, които споменах, ще ви дадат нови идеи.”

На въпрос от аудиторията: „Само хора с много пари и свободно време ли се занимават с доброволество?” той отговори: „По мои наблюдения във Великобритания е точно обратното, хора от различни възрасти и с различен социален статус се включват във благотворителността.”  

Следващата среща „Кафе Сосиете” ще бъде на 28-ми юни 2012г., в Арт салона на Радио Варна от 18ч. Гост на срещата ще бъде Кристофър Уилямс, преподавател в Бирмингамския университет, Великобритания.

Инициативата Кафе Сосиете се осъществява с подкрепата на фондация Америка за България. 

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни