За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Кафе Сосиете с гост Маги Малеева

21 март 2012

На 20 март 2012г. в Арт салона на Радио Варна се проведе поредната шеста среща от инициативата на фондация Карин дом наречена „Кафе Сосиете”.

Специален гост беше Маги Малеева, която е добре позната като тенисистка, достигнала четвърто място в световната ранглиста. Маги Малеева е и основател на Горичка – инициатива за обучения, разговори и дебати за устойчиво бъдеще, за зелен и здравословен начин на живот. 

На срещата Маги Малеева разказа как се е стигнало до идеята за създаването на инициативата Горичка и до реализацията й. Обясни колко е важно здравословният начин на живот и грижата за природата да достигнат до повече хора. Да осъзнаят, че влияят на света около себе си и да станат по-отговорни към околната среда. Тя сподели, че чувството което я кара да прави всичко това с такава страст е чисто егоистично – би искала да запази природата, за да живеем по-добре ние и нашите деца.

Целта на инициативата Горичка е да се насочи вниманието и на бизнеса към екологичните проблеми и да покаже, че когато в един бизнес се вземе природозащитно решение – това всъщност носи и финансова печалба на бизнеса. „Бизнесът може да решава и човешки проблеми”, каза тя. 

На въпрос от аудиторията кои са най-ценните уроци, които е научила до сега в живота си, тя отговори: „Най-ценният урок, който съм научила от спорта е, че човек не трябва да бъде перфекционист”, защото това е тежък кръст, който води до загуба на здраве. Сега знам, че във всеки един момент всеки прави най-доброто, на което е способен за дадения момент.” Допълни още, че най-много се учи от децата си. „Убедена съм, че едно 3-годишно дете знае много добре кога му се спи, какво му се яде и кога му е студено.” 

Маги Малеева вярва, че трябва да възпитаваме децата си с уважение, да им даваме свободата сами да избират, за да станат отговорни хора, със самочувствие и увереност, че ще могат сами да се справят с живота си. 

Инициативата Кафе Сосиете се осъществява с подкрепата на фондация Америка за България. 

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни