За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Напусна ни Иван Станчов! Поклон!

25 ноември 2021

С огромно прискърбие Ви съобщаваме, че тази сутрин почина г-н Станчов!
Нека е светъл пътят му!
Неговото дело и любов към децата ще останат и пребъдат във времето чрез Карин дом и огромната общност от последователи и посланици на доброто, които той остави!

Скъпи приятели,
екипът на Карин дом организира света литургия на 29.11 от 10.00ч в католическия храм „Непорочно зачатие на Дева Мария“ в гр. Варна, ул. „Преслав“ № 41. Заедно с Отец Яцек ще се помолим за Иван Станчов. Поканени са всички приятели, партньори, съмишленици на Иван Станчов.

Напусна ни един голям българин, човек с голямо сърце и силна вяра в доброто! Напусна ни Иван Станчов (Джони) – филантроп, пътешественик, мечтател и вечен оптимист, за когото нямаше невъзможни неща. Посветил се на каузата на децата със специални нужди и вдъхновил по пътя си много последователи да мечтаят заедно с него за един по-светъл и добър свят за децата. Любов и доброта, която заразява, човек който се раздава и винаги ще остане да живее в нашите сърца и сърцата на хората, чийто живот промени завинаги.

Роден на 1 април 1929г, Иван Станчов през целия си живот се занимава с благотворителна дейност и не спира да мисли за България. През 1996г. основава Карин дом – първият център за терапия и подкрепа на семейства с деца със специални нужди с огромното желание за промяна за децата в България. Неуморно работи, за да се намали изоставянето на деца със специални нужди в домове, каквато е практиката тогава у нас. Неговата най-голям мечта беше всяко дете да има шанс за образование и да бъде отглеждано с любов. По негова покана в Карин дом идват специалисти от чужбина, които да обучат екипа в съвременните методи на терапия. Носител е на изключително престижни награди и отличия. През 2018г. Иван Станчов, бе удостоен с наградата „Сърцето на България”, за изключителната му дарителска дейност и за огромния му принос в създаването на Карин дом.

Екипът ни изказва съболезнования на семейството и близките на г-н Станчов! Тъжен ден за всички нас, за които Иван Станчов е пример, опора и вяра, че няма невъзможни неща.

Довиждане, г-н Станчов! Светъл път!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни