За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Творчески работилници „Време за добри дела“

1 септември 2023
Заедно с участниците по проекта „Моето послание на моя език“ проведохме две творчески работилници – „Време за добри дела“. 🖌👩‍🦰👦
В двети срещи влезохме в ролята на социални предприемачи, за да намерим вдъхновение за продукт с кауза. Поговорихме си какво означава предприемачество и социално предприемачество, и каква е разликата между двете.
Представихме нашите две големи кампании и как ги реализираме всяка година – Мартеничкова и Коледна кампания. Поканихме нашата дългодишна доброволка Петя на срещата, която показа как се изработват едни от най-търсените ни модели от двете кампании.
На 25 август се включихме в онлайн срещата на нашите приятели от ДарПазар , която беше насочена към за създаване и развитие на продукти с кауза. На събитието се срещнахме с две интересни дами:
  • Ива Костова, част от арт магазинчето „Горичката art place“, която ще сподели своя опит около продаването на разнообразие от ръчно сътворени изделия на различни твроци. Ще поговори и за умението да откриваме кое е най-търсеното, най-често пожелавано и привличащо крайния клиент ръчно изработено творение. Ива ще сподели инаблюденията си кой е най-добрият път за изграждане на концепцията на един продукт и превръщането ѝ в нещо завършено;
  • Христина Шопова от Шушулка, която над 13 години се занимавам с дизайн на продукти. Хриси ще ни разкаже за етапите на създаването на един продукт – от идеята, през оптимизиране на производството, до готовата вещ.

На втората работилничка продължихме да творим и направихме продуктова фотография заедно с фотографа на проекта – Gergana Encheva.

Гери ни представи какво означава продуктова фотография и какво трябва да обмислим когато снимаме – цветове, предназначение на снимките, целева аудитория, концепция, светлина и фона на снимките.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни