За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Фондация „За децата в риск по света“ беше гост на Карин дом

17 май 2017

На работно посещение в Карин дом бяха представители на управлението на Фондация „За децата в риск по света“  (Worldwide Orphans Foundation) и eкипите на организацията във Виетнам, Етиопия, Хаити и САЩ. Те се запознаха с дейността на Карин дом и развитието на организацията ни през последните години, успехите и методите ни на работа, както и включването на музикотерапията и Библиотека на играчките в терапията на децата . Наблюдаваха сесии с деца във физиотерапия, сензорна стая, запознаха се с терапията на трамплин. Присъстваха на интегрирана групова сесия по музикотерапията на децата и група за семейно-медиирана интервенция за деца и родители „Малки+“.

Фондация ,,За децата в риск по света“ е международна неправителствена организация с мисия да преобрази живота на сираци и деца в неравностойно положение и да им помогне да станат продуктивни членове на общностите, към които принадлежат. WWO е основана през 1997 от педиатър д-р Джейн Аронсън. WWO си партнира с обществени организации в пет страни ( България, Сърбия, Виетнам, Хаити и Етиопия ), за да осигури развитието на ресурси за деца със специални нужди чрез игра и обучение.

Библиотека на играчките в Карин дом е  резултат от нашето партньорство с Фондация „За децата в риск по света“ от 2012 г. Библиотеката разполага с повече от 160 играчки, които са избрани въз основа на високи стандарти на безопасност и са предназначени да спомогнат за развитие на детето от 0 до 7г.

Библиотека на играчките се намира в двора на Карин дом и е отворена и безплатна за всички деца и родители от Понеделник до Петък, от 10:30 до 12:30 часа и от 14:00 до 16:00ч.

 

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни