» Учениците от Варненска Морска гимназия станаха посланици на доброто
За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Подкрепи терапията на децата в Карин дом

Early Intervention Session

Donate Now

Учениците от Варненска Морска гимназия станаха посланици на доброто

12 май 2017

На 11 май по случай празника на Светите братя Кирил и Методий, децата в Карин дом посрещнаха малки и големи приятели. Наши прекрасни гости бяха децата от ДГ “Чайка”, група “Моряче и учениците от Варненска Морска гимназия “Св. Николай Чудотворец”. Децата от група “Моряче” ни зарадваха с чудесни песни, красиви пожелания и ни показаха колко добре знаят всички букви. Заедно със своите връстници от Карин дом, децата направиха най-чудесните букви и определено най-ароматните. Използваха: канела, шарена сол, сушени подправки, вълна и кокос, за да направят всяка буквичка неповторима. Забавленията продължиха на двора, където учениците от Варненска Морска гимназия, зарадваха децата с балони и арт работилничка.

Учениците от Варненска морска гимназия „Свети Николай Чудотворец“ станаха “Посланици на доброто” и под ръководството на директора на училището – г-жа Виолета Шишкова, заместник директорите – Диана Михова и  Татяна Мустакова и своите преподаватели – Анелия Шойлева, Александрина Георгиева, Нели Митева и Ивилина Кьосева, реализираха проекта си “Моряци в името на доброто”. На алеята под Пантеона, младежите направиха съпричастни с каузата на Карин дом всички свои съученици, приятели и граждани на Варна.

Учениците направиха демонстрация на морски възли, състезание за хвърляне на хвъргало, подреждаха пъзели и изпробваха ходене с кокили, предоставени от клуб Power Jump. Момчетата и момичетата от гимназията бяха изключително бързи в моряшките възли, показаха много ловкост и съобразителност, както и знания за плавателните съдове.

 

 

Сигурни сме, че за в бъдеще децата и хората със специални потребности ще срещат все по-голяма подкрепа и приемане във всички сфери на живота, а днешните млади “Посланици на доброто” ще израстнат като социално ангажирани и толерантни специалисти и  хора с големи сърца.

Проектът на Карин дом “Посланици на доброто”, който се реализира с финансовата подкрепа на Фондация Америка за България, цели да стимулира доброволчеството и филантропията сред ученици и младежи, тяхната активност и ангажираност към социални каузи. Реализацията на проектите дава на участниците възможност да осъществят свои идеи, да намерят още приятели, да натрупат ценен опит, който да им помогне за в бъдеще.

Вярваме, че всички участниците в доброволческата инициатива на Карин дом “Посланици на доброто” ще продължат да предават посланието за съпричастност, доброта и приемане на различието в нашия пъстър свят.

Благодарим от сърце на нашите гости, на всички “Посланици на Доброто”, които направиха празника незабравим и изпълнен с много детски смях!