За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Учениците от Варненска Морска гимназия станаха посланици на доброто

12 май 2017

На 11 май по случай празника на Светите братя Кирил и Методий, децата в Карин дом посрещнаха малки и големи приятели. Наши прекрасни гости бяха децата от ДГ „Чайка“, група „Моряче и учениците от Варненска Морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“. Децата от група „Моряче“ ни зарадваха с чудесни песни, красиви пожелания и ни показаха колко добре знаят всички букви. Заедно със своите връстници от Карин дом, децата направиха най-чудесните букви и определено най-ароматните. Използваха: канела, шарена сол, сушени подправки, вълна и кокос, за да направят всяка буквичка неповторима. Забавленията продължиха на двора, където учениците от Варненска Морска гимназия, зарадваха децата с балони и арт работилничка.

Учениците от Варненска морска гимназия „Свети Николай Чудотворец“ станаха „Посланици на доброто“ и под ръководството на директора на училището – г-жа Виолета Шишкова, заместник директорите – Диана Михова и  Татяна Мустакова и своите преподаватели – Анелия Шойлева, Александрина Георгиева, Нели Митева и Ивилина Кьосева, реализираха проекта си “Моряци в името на доброто”. На алеята под Пантеона, младежите направиха съпричастни с каузата на Карин дом всички свои съученици, приятели и граждани на Варна.

Учениците направиха демонстрация на морски възли, състезание за хвърляне на хвъргало, подреждаха пъзели и изпробваха ходене с кокили, предоставени от клуб Power Jump. Момчетата и момичетата от гимназията бяха изключително бързи в моряшките възли, показаха много ловкост и съобразителност, както и знания за плавателните съдове.

 

 

Сигурни сме, че за в бъдеще децата и хората със специални потребности ще срещат все по-голяма подкрепа и приемане във всички сфери на живота, а днешните млади „Посланици на доброто“ ще израстнат като социално ангажирани и толерантни специалисти и  хора с големи сърца.

Проектът на Карин дом “Посланици на доброто”, който се реализира с финансовата подкрепа на Фондация Америка за България, цели да стимулира доброволчеството и филантропията сред ученици и младежи, тяхната активност и ангажираност към социални каузи. Реализацията на проектите дава на участниците възможност да осъществят свои идеи, да намерят още приятели, да натрупат ценен опит, който да им помогне за в бъдеще.

Вярваме, че всички участниците в доброволческата инициатива на Карин дом „Посланици на доброто“ ще продължат да предават посланието за съпричастност, доброта и приемане на различието в нашия пъстър свят.

Благодарим от сърце на нашите гости, на всички „Посланици на Доброто“, които направиха празника незабравим и изпълнен с много детски смях!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни