За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Децата се грижат за природата и птиците през зимата

29 януари 2015

Карин дом е център за социална рехабилитация и интеграция на деца със специални нужди и техните семейства. Той е разположен на едно от най-романтичните места във Варна – в края на Морската градина. Това дава възможност на децата да са в непрекъснат досег с уникалната флора и фауна на нашия район. Природата присъства както във всички тържества и развлечения на децата, така и в техните рисунки. Те с удоволствие садят цветя, събират кестени, поддържат чистотата, играят с пясък и вода. През лятото децата се радват на чудесен басейн. По този начин се осигурява плувна терапия през топлите летни месеци.

Получената награда – Зелен флаг еко-училище, през 2003г. мотивира децата, екипа и родителите да разширим кръга на еко образованието и дейността на Центъра. От получаването на приза до сега, мотото под което работим е Да запазим природата чиста за следващите времена!

Като част от събитията и инициативите, днес децата от зеленото училище на Карин дом излязоха в градината, за да наблюдават птиците през зимата. Малчуганите подготвиха хранилки с храна за птиците и ги поставиха на предварително подготвени и подходящи места!

 

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни