За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

През 2007г. в Карин дом е изградена първата специализирана детска площадка

9 юни 2020

Скъпи приятели,

по повод предстоящия 24-ти рожден ден на Карин дом, продължаваме с нашето пътуване във времето и разкази за успехите на екипа ни през годините, за приемствеността и споделения опит, за усилията ни всички деца да бъдат приети в обществото ни.

През 2007г. в Карин дом е изградена първата детска площадка в България за деца със специални нужди с подкрепата на ,,Кидс Интернешънъл” със специално покритие, предпазващо децата при падане.

Люлките са обезопасени с колани, има и специална люлка с платформа, на която може да се люлее дете със инвалидна количка.

Площадката се използва и до днес и радва децата с двигателни дефицити. Според потребностите на всяко дете с ДЦП (детска церебрална парализа) и други сходни неврологични затруднения, може да бъде подбрана подходящата люлка, така, че то да се чувства спокойно, защитено и да не се провокират спазми. Вестибуларната стимулация, докато децата се люлеят може да бъде дозирана, градирана, според конкретните нужди на всяко дете, така че да има и терапевтичен ефект. Възможностите децата да се люлеят седнали, легнали или директно с инвалидната количка, както самостоятелно, така и с други деца, прави площадката желано място за занимания и игри на открито. Всички деца заедно играят и споделят радостта от преживяванията на люлките. Те взаимодействат, общуват помежду си, изграждат приятелства и се забавляват!

През същата година, Карин дом  получава микробус с хидравлична платформа, с помощта на Ротари клуб Лондон и Ротари клуб Варна Галатея, за да могат децата с двигателни затруднения да се транспортират до и от Карин дом. Разкрити са първите групи за деца с хиперактивност и аутизъм.

Благодарим на всички за общите усилия, мечти и доверието в нашата работа вече 24 години!

Следете и останалите ни разкази от сайта и фейсбук страницата на Карин дом!

Снимки: архив Карин дом

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни