За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Ще отбележим Световния ден на недоносените деца в детски кът „Варненче“

2 ноември 2018

Световният ден на недоносените деца -17 ноември, е опит на целия свят да се повиши осведомеността относно преждевременните раждания и особено последствията от тях в световен мащаб. Цели се да се привлече вниманието на обществото към проблемите на недоносените деца и да се повиши информираността по въпросите, свързани с проблемите на преждевременното раждане и възможностите за ранна интервенция.

За поредна година Карин Дом съвместно с Фондация „Нашите недоносени деца“ ще отбележи Световния ден на недоносеното дете на 16 Ноември ( Петък) от 10:00 до 12:00ч. Детски кът „Варненче“

Събитието можете да следите от фейсбук тук. Поканете и други родители с недоносени деца!

Наш любезен домакин е Детски кът „Варненче“, който се намира в Двореца на културата и спорта във Варна. Гостите на събитието могат да се възползват от удобния и много забавен детски кът благодарение на на нашите домакини безплатно. Фондация „Нашите недоносени деца“ ще осигури почерпка за събитието и балони, а HiPP България ще подготвят подаръци за гостите.

На събитието специалисти ще споделят своя професионален, а родители ще споделят своя личен опит в отглеждането на недоносено дете. Ще дискутираме по теми като:

  • Особености в грижите за недоносеното бебе;
  • Кенгурувата грижа и кърмене на бебето;
  • Ергономично носене при недоносеното бебе;
  • Услуга ранна интервенция на Карин дом.

От 2010г до сега, Карин дом работи по програма „Ранна интервенция“, като до сега екипът ни е подкрепил повече от 200 недоносени бебета и техните семейства. Месечно екипът по Ранна интервенция на Карин дом работи със средно 65 семейства, 40 от които Община Варна финансира по общинска делегирана дейност. За дейности по програмата Карин дом активно търси финансовата подкрепа на дарители и проектна дейност. От 2018г. компания OMV Bulgaria започна да подкрепя програма “Ранна интервенция”.

Скъпи родители, ще ви очакваме на срещата заедно с децата! Вход свободен!

Ако не можете да присъствате, ще намерите повече информация на сайта на Фондация „Нашите недоносени деца“, както и за Услуга Ранна интервенция на сайта на Карин дом тук.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни