За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

От родител за родител- сензорно табло за Рали

7 юли 2020

Скъпи родители,

знаем колко е важно за вас подадена ръка в труден момент и колко е тежко за един родител да приеме, че детето му е различно от връстниците си. За това поканихме родители, които имат вече опит и натрупани умения, да споделят успехите на своите деца и как са постигнали тези резултати. Вярваме, че споделеният опит ще ви бъде полезен, за да продължите още по-уверено и спокойно напред. “От родител за родител” ще ви срещне с приятел, който да ви вдъхне сили и вяра в бъдещето на вашето дете.

Благодарим на Изабел за споделената идея за развитие на сетивния опит на Рали! Опитайте и Вие!

Здравейте!

Казвам се Изабел и направих сензорно табло за дъщеричката ми Рали. Целта е тя да опознае чрез докосване различни материи и да обогати своя сетивен опит.

За изработването й ми бяха необходими следните материали – дървена плоскост, релефни стикерчета за украса и бухалче от филц, текстилни материали и материи (използвах предоставените ми безплатно стари мостри от един магазин за килими).

При оформлението на дъската реших да изрежа отделните елементи в геометрични форми. Залепянето се получи лесно с лепило. При някои от мострите, които позволяват по-прецизно изрязване съм съчетала различни цветове и материи в една фигура. Сензорната дъска е удобна за игра, както на пода, така и на масичка.

Ако искате да споделите вашия опит и идеи, можете да се свържете с терапевта на вашето дете по време на посещението си в Карин дом или с екипът, който ви посещава у дома. Очакваме Вашите идеи!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни