За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

С колело от Англия до България в подкрепа на Карин Дом

11 септември 2012

От няколко години Тим Уорд си мечтаеше да пропътува разстоянието от дома си в Англия до своя дом в България с любимото си колело. И ето че това лято Тим е на път да осъществи тази своя мечта и е съвсем близо до вкъщи.

След една среща през май с бившата си колежка от времето си като лектор към Британски съвет, Мариана Николова, сега вече директор на Карин Дом, Тим реши да събере спонсорство с колоездачния си поход в полза на Центъра. Карин Дом е център, който помага на деца със специални нужди чрез игра и творчески дейности, както и на родителите им – чрез обучение за това как да се справят с различни ежедневни предизвикателства. Основното финансиране за работата си Карин Дом получава чрез дарения и по проекти. Често специалистите и служителите са претоварени с писането на проекти и събития за набиране на средства, вместо да отделят от времето и енергията си да обучават и да помагат. 

Подкрепете тази добра кауза! Споделете събитието, поканете приятели да научат за него и, ако можете, направете дарение за КаринДом. За дарения от София, можете да се отбиете на рецепцията на Британски съвет на Кракра 7.  

Цялото разстояние на пътешествието от около 3000 км Тим раздели на две части Лийк – Прага (в група от петима колоездачи) и след това Тим продължи сам по маршрута Прага – София. Ето откъде минава велопохода:  

Leek – Huddersfield – Askrigg – Newscastle – Ijmuiden – Kleve – Nottuln – Wewelsburg – Kassel – Eschwege – Tambach – Dietharz – Konigsberg – Bamberg – Marianske Lazne – Roztoky – Prague – Tabor – Moravske Budejovice – Kyjоv – Uhersky Brod – Topolcany – Komarno – Godollo – Kiskunfelegyhaza – Szeged – Zrenjanin – Bela Crkva – Orsova – Видин – Димово – София.

Очаквайте повече материали още тази седмица след края на велоприключението!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни