За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

За Карин, Слончо и суперсилите разказахме на децата от две училища от малки населени места

6 юни 2024

В продължение на инициативата на Карин дом, посветена на четене на книги от поредицата „Карин, Слончо и суперсилите“, посетихме децата от две училища в малки населени места.

На 23 април посетихме ОбУ „Иван Вазов“, с. Любен Каравелово, общ. Аксаково, обл. Варна и се срещнахме с учениците от 1, 2, 3 и 4 клас. Посещението е част от инициатива, която Карин дом успешно и с много ентусиазъм реализира в последните месеци в различни детски градини и училища в област Варна и която е насочена към децата и посветена на темите за толерантност, уважение, приемане на различията и различните суперсили, които всеки от нас притежава.

Инициативата бе свързана с четене на книги от поредицата „Карин, Слончо и суперсилите“, чиито автор е Виргиния Василева – психолог и психотерапевт в Карин дом. 

Сюжетните линии вплитат Карин, Слончо и техните приятели в на пръв поглед обикновени ежедневни ситуации. В тези книжки всяко дете намери по нещо за себе си. И по нещо за другите. За да може повече деца да се насладят на прекрасните книги и поуките, които тя носи, в четенето се включиха също Бистра Бончева и Веселина Тинчева, арт терапевти и специалисти по социални дейности в Карин дом, като по този начин успяхме да срещнем близо 100 деца с историите на Карин и да ги потопим в света на приказките с поука.

Децата се впуснаха в слушането и успяха да назоват открито и с ентусиазъм по една суперсила, която смятат, че притежават.

❤Благодарим на ръководството в лицето на директора на училището госпожа Веска Донева и госпожа Снежана Василева, заместник-директор по учебната дейности, както и на прекрасните дами госпожа Йорданка Първева, госпожа Магдалена Димитрова, госпожа Даниела Иванова и госпожа Лидия Хаджистоева – начални учители, които ни приеха с най-топли чувства и отвориха вратите си за нас и посланията, които носим.

 

СУ „Христо Ботев“, с. Ветрино посетихме по покана на г-жа Пенка Благоева, педагогически съветник в училището. Представителите на екипа на екипа на Карин дом Виргиния Василева, психолог и автор на поредицата, Веселина Тинчева, арт терапевт и специалист по социални дейности, Дарина Райкова, мениджър проекти и Димитрина Бакалова, координатор проекти се срещнаха с прекрасни и любознателни деца, ученици в 1, 2, 3 и 4 клас.
Посещението бе част от инициатива, която Карин дом успешно и с много ентусиазъм реализира в последните месеци в различни детски градини и училища в област Варна и която е насочена към децата и посветена на темите за толерантност, уважение, приемане на различията и различните суперсили, които всеки от нас притежава.

Историите, разказани от Виргиния в книгите „Играем заедно“ и „Командировката на мама“ пренесоха малки и големи читатели в света на детските емоции и преживявания.

❤Благодарим за поканата на госпожа Благоева и ръководството на училището в лицето на директора – госпожа Севдалина Бъчварова, които ни приеха с най-топли чувства и отвориха вратите си за нас и посланията, които носим.

Посещенията реализирахме в изпълнение на проект „Пълноценна и комплексна ранна подкрепа за деца със специални нужди и техните семейства за подобряване тяхното благосъстояние и намаляване риска от социално изключване“ с цел насърчаване на социалната интеграция и информираност.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни