За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Откриване на Екокабинет в градината на Карин дом

16 април 2014

На 16-ти април децата и екипа на Карин дом, заедно с малките ни приятели от ОДЗ 14 „Дружба“, отпразнуваха откриването на Екокабинет в градината на Центъра.

Еко къщичката е интересно и образователно пространство, което децата, родителите и всеки който желае, може да посети, да разгледа и да се докосне до красотата на природата във всичките й нюанси. Целта на еко ентусиастите е да запознаят децата с различните животински и растителни видове – кабинетът разполага с множество плакати, снимки, книжки и игри с животни, с пакетчета изсушени билки и растения, но и с лопатки, търмъчета и кофички, които ще позволят на децата да изучават богатата природа в градината около къщичката.

Вече 11 години Карин Дом е Еко училище и носител на „Зелен флаг“ от Foundation for Environmental Education, a Екокабинетът е част от зелените инициативи, в които активно участват ентусиастите от Карин дом, заедно с приятели и доброволци. 

Децата и еколозите вяка година отбелязват празниците от еко календара, и се включват в редица други зелени инициативи. Част от тях са: кампанията за разделно събиране на отпадъците, кампании за засаждане на цветя, декoративни храсти и дръвчета в градината на Центъра, инициативата „Да изчистим България за един ден“ и други дейности свързани със запазване на биоразнообразието – ферма за мравки и къщички за птици. Арт заниманията с естествени материали  също са любима на децата дейност.

Еколозите от Карин дом работят съвместно с редица други неправителствени организации в сферата на екологията като Обществения център за околна среда и устойчиво развитие, МК „Приятели на морето“, Българското дружество за защита на птиците, Природен парк „Златни пясъци“, Спелео клуб – Варна; Ботаническа градина в Балчик, Общински детски комплекс, детски градини и училища, които притежават Зелен флаг.

Тома, който е на 11 години и вече 4та година е наш активен доброволец, ни сподели:

Това, че правите еко-кабинет е много хубаво нещо, защото учите децата да пазят природата и да ценят екологията! Ще продължа да помагам, когато мога!“ 

Карин дом продължава да търси и с радост приема доброволци, които да се включат в еко дейностите и да помагат в градината. Заедно успяваме в топлите месеци да превърнем градината в един оазис на посланията за еко-образование и развитие на доброволческата и дарителска култура. 

Карин дом отново благодари на всички, които се включиха при създаването на Екокабинета! 

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни