За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Онлайн обучение по „Ранна детска интервенция“ на Медицински университет Варна и Карин дом

28 октомври 2020

Катедрата по „Хигиена и епидемиология“ на Факултет обществено здравеопазване към МУ-Варна и Фондация „Карин дом“­­­ организират дистанционно следдипломно обучение „Ранна детска интервенция“.

Съвместната инициатива е възможност за всички специалисти, които желаят да се развиват и практикуват в областта на ранното детско развитие, да усвоят някои основни правила за идентифициране на отклонения или риск в развитието на децата, както и да оказват подкрепа чрез т. нар. „семейно ориентиран подход“. Курсът запознава обучаващите се с основни правила на ранната детска интервенция, дава практически препоръки за приложение на тези принципи.

Обучението е предназначено за: медицински сестри, акушерки, логопеди, рехабилитатори, кинезитерапевти, психолози, социални работници, учители, ерготерапевти, специалисти по обществено здравеопазване и здравен мениджмънт.

Обучението се провежда онлайн на Moodle платформата на Медицински университет Варна и е организирано в 2 модула.

Първи Модул „Познания за типичното детско развитие и чести отклонения“- 12 видео лекции+ 1 тест

Втори Модул „За Ранната детска интервенция“- 12 видео лекции + 1 тест

Процедурата за записване в отворена през цялата година. Продължителността на обучението е три седмици след регистрация в Moodle платформата.

Лекторите на обучението са от Катедра „Педиатрия“ и Катедра „Хигиена и епидемиология“ на МУ-Варна, Медицински колеж- Варна, Карин дом – специалисти по ранна интервенция, специалисти от Университета на Орегон, САЩ: Джудит Нюман, ко-директор на програма Early Childhood CARES.

Темите вижте тук.

Таксата за курса е 300лв.

Обучението приключва с издаването на сертификат от Медицински университет-Варна при успешно преминаване на финалните тестове към двата модула.

Зая​вки​ за участие се приемат в отдел СДО при МУ-Варна, ул. „М. Дринов“ № 55, в часовете от 13:00 ч. до 16:00 ч. всеки работен ден, по пощата или на електронна поща sdo@mu-varna.bg,  за връзка тел: 052/677-016) –  за заявки тук: https://www.mu-varna.bg/BG/sdo-kurs

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни