За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Българка застава начело на водеща европейска организация в Брюксел

17 юни 2021

От началото на месец ноември професионалният път на сегашния изпълнителен директор на Карин дом – Мая Донева, ще продължи като генерален секретар на EASPD – Европейската асоциация на доставчици на социални услуги за хора с увреждания. Това е една от най-големите и разпознаваеми организации в света, що се отнася до социално включване, човешки права и равенство. За целия екип на Карин дом е огромна чест българка и то представител на нашата организация да поеме поста от досегашният генерален секретар г-н Люк Задерло. EASPD към момента е мрежа, функционираща в 40 държави с над 17 000 организации-членки и сериозна отговорност спрямо процесите за пълноценно социално включване на хората с увреждания и правенето на политики по темата. EASPD е ключов партньор на Европейската комисия, ООН и Европейския парламент.

Г-жа Донева беше избрана за следващия генерален секретар на EASPD след селекция от вътрешен комитет, състоящ се от членове на EASPD и председателстван от президента на EASPD Джим Кроу. Нейното назначение беше потвърдено с единодушно одобрение от Съвета на EASPD.

До провеждането на конкурса за избор на нов изпълнителен директор на Карин дом, постът ще бъде поет от Борислава Черкезова, която до момента изпълнява длъжността Директор Застъпничество, Международни партньорства и обучения в Карин дом.

Разделяме се с тъга, но и с оптимизъм за бъдещите политики, които Мая ще може да реализира за хората с увреждания и възможностите за още по-смели решения и проекти от позицията на европейски лидер. Пожелаваме на Мая да работи все така отдадено за бъдещето на децата и хората с увреждания в България!

„За мен е голяма чест и огромна отговорност да поемем позицията на генерален секретар на EASPD в тези времена на възстановяване след пандемия. Миналата година ни научи на много ценни уроци, но най-важното от всичко беше, че трябва да сме единни и заедно, за да отстояваме своите ценности и мисия. Нека продължим да изграждаме по-добър свят за хората с увреждания и услугите, които ги подкрепят ” – Мая Донева

Нашите партньори също споделят своята радост и вяра в бъдещите успешни проекти и сътрудничество:

Йенс-Йорген (Head of programme THE VELUX FOUNDATIONS)

„Успех в Брюксел от мен, гледаме напред към материализирането на една нова епоха от съвместната ни работа във Варна.“

Рафал Сзакалинис (наблюдаващ експерт по проекта за строителството на новата ни сграда)

„Бих искал да ти благодаря и разбира се да поздравя екипа за упоритата работа, която сте свършили до момента. Нямам никакви съмнения, че проектът ще продължи да се изпълнява гладко и без проблеми, дори и без твоето присъствие на място. Беше удоволствие да работим заедно и се надявам да се видим през Август, когато ще посетя Варна.“

Тамар ван Гелделен, Директор Фондация Кахане

„Благодаря ти и поздравления за поканата да поемеш такава интересна и влиятелна позиция! Предполагам, че експертизата ти ще обогати работата на ЕАСПД и многото партньори, с които работите, като нашата фондация Кахане ще продължи да следи и работата ти в Брюксел“.

Успех, Мая! Попътен вятър и много нови предизвикателства!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни