За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Предложенията очакваме до 15 март! Фондация Карин дом обявява конкурс за ребрандиране на лого.

2 февруари 2022

Срокът е удължен до 15 Март!

Скъпи приятели,

Фондация Карин дом обявява конкурс за ребрандиране на своето лого. За своята 25 годишна история, логото на Карин дом успя да се наложи като разпознаваем и отличителен символ на вярата на нашия екип и всички, които са съпричастни с мисия ни, в бъдещето на децата със специални потребности.

Сегашното лого на Карин дом е създадено преди повече от 25 години и е спечелило екипа ни с концепцията си за дом, слънчево настроение и усмивки. Искаме да запазим тази идентичност и развием визията си съобразно новите ни цели, стремежи за развитие и актуалност на визуалната концепция.

Карин дом, конкурс за лого – Всичко за конкурса!

Декларацията за авторство на предоставени за конкурса изображения!

 

 

Лого за 25-годишнината на Карин дом, дизайн на Стели Чакърова

25 години история 

Фондация „Карин дом” е организация с 25 годишна история и една от първите в България, която създава алтернативен на институциите модел за услуги за деца със специални нужди и техните семейства. Основана е през 1996г. от дипломата Иван Станчов, който привлича и вдъхновява дарители и специалисти, за да докаже, че няма необучаеми деца.

Организацията е с уважавана експертиза и разпознаваема визуална идентичност, която търси непрестанно развитие и иновации. Карин дом продължава да бъде новатор в своята област и да се развива, но остава вярна на своите ценности и мисия, Продължаваме напред, като организация с история, имидж и много успехи. Нашата визуална идентичност в вплетена в ценностите, обичта към децата и вярата в тяхното бъдеще, което ще продължим да подкрепяме. Нашето лого отразява вярата ни в семейството и възможностите за развитие на всички деца.

Изграждаме нов терапевтичен и обучителен комплекс във Варна

През 2019г. Карин дом стартира своя дългогодишна мечта – строителство на нов терапевтичен и обучителен център във Варна. С неговото изграждане Карин дом достига едно следващо ниво на развитие и в тази променена идентичност има нужда от външна визуална промяна в синхрон с вътрешната промяна на организацията.

Новата сграда цели да създаде среда за ранно детско развитие, за обмен на знания и споделено пространство за семейства, доброволци и специалисти. В новата сграда ще имаме възможност да предложим повече и по-комплексни услуги за деца и семейства, които да подпомогнат тяхното ежедневие и приобщаването в детски градини и училища. На едно място, под един покрив ще можем да предложим комплекс от услуги за ранна подкрепа и терапия, разнообразие от методи за стимулиране на детското развитие от 0 до 7 г.

Вярваме в необходимостта от ранна подкрепа и силата на семейството, с което сме силен екип.

Вярваме, че Карин дом трябва да продължи да излъчва самочувствие и увереност, вяра в бъдещето на всички деца и слънчево настроение. Ние приемаме всяко дете и всеки човек с фокус на неговите възможности и потенциал, а не дефицити. Вярваме в успеха на децата и тяхното бъдеще.

Ние сме организация, която общува активно и прозрачно. Обичаме да споделяме постиженията, опита и не спираме да мечтаем.

Нашата промяна е израстване, развитие и активна комуникация с децата и техните семейства, родители, търсещи подкрепа и знания, с колеги, партньори, дарители и доброволци. Ние провеждаме регулярни кампании за застъпничество и работим за промяна на политики на национално и международно ниво. Стремим се към промяна в обществените нагласи към децата и хората със специални потребности и техният пълноценен живот. Уважаваме природата и възпитаваме децата да я обичат и ценят.

Как виждате нашето бъдеще? Участвайте в конкурса!

Нашите очаквания към всички графични дизайнери, които искат да се включат в конкурса за лого на Карин дом е техният творчески проект да бъде съобразен с характера и ценностите на нашата организация. Да са мотивирани да допринесат за разгръщането и модерното излъчване на нашия бранд, което да бъде в синхрон с мисията, ценностите и бъдещо развитието на Карин дом.

Нямаме търпение да видим вашите идеи! Очакваме да ни изпратите:

 • Проектите във векторен формат *.cdr *. ai *.eps или *.pdf .
 •  Проектите задължително да бъдат представени и във формат *. jpg или *.png за по-лесна визуализация.
 • Логото трябва да бъде в два варианта – едноцветен вариант и цветен вариант.
 • Цветовите решения да са адекватни на посланието.
 • Очакваме и варианти за поставяне върху светъл и тъмен (бял и черен) фон.
 • Текстът в логото да бъде в два варианта- двуезично (на латиница и кирилица).
 • Изображението да бъде запомнящо, художествено и естетически издържано и да носи послания, отразяващи ценностите на Карин дом. Да показва сигурност и подкрепа за семейството.
 • Изображението трябва да може да се използва в различни размери за различните приложения.
 • Към проекта да бъдат добавени варианти на визуално позициониране на двата варианта на логото върху печатни и други материали по избор.
 • Задължителен елемент на логото, който бихме искали да се пренесе е слънцето и символиката на дома, както и запазване на разпознаваемостта на Карин дом с нейната 25 годишна история.
 • Всеки участник може да участва с повече от едно предложение, но не повече от 3 (три).
 • В конкурса могат да участва всеки български или чужд гражданин без ограничения.
 • Представените проекти трябва да са изготвени единствено за целите на този конкурс и да не са участвали в други такива. Проектите не трябва да са придобили публичност във връзка с друга услуга, продукт или организация.
 • Изпратените графични предложения е добре да са придружени с кратко резюме – символики, търсени асоциации, усещане и др. от гледна точка основни ценности, принципи на работа и новия комплекс.

Награден фонд 500 лева

На дизайнера на получилия първо място проект ще бъде възложено да разработи концепцията си в пълнота. Карин дом ще има право на до 5 корекции. Класираният на първо място участник ще получи наградния фонд от 500 лева, популяризиране на авторството на проекта му и специална благодарствена грамота.

Срок за Участие и регистрация:

Очакваме Вашите предложения от 02/02/2022 до 06/03/2022 включително на имейл: logo@karindom.org заедно с попълнената
Декларация за Авторство. Всеки участник ще получи входящ номер след подаване на проекта си.

Жури и гласуване:

 • Обсъждане на журито и Гласуване ще се проведе в периода 7-11 МАРТ 2022г. Ще обявим нова дата за обсъжданията.
 • Информация за избора ще бъде публикувана на сайта на Карин дом, а победителят ще бъде уведомен.
 • Журито не се ангажира да представи мотивация за решението си на участниците.
 • Журито ще бъде съставено от не по-малко трима члена.

Очакваме вашите предложения до 6 март 2022г.!

Срокът е удължен до 15 Март!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни