» Фестивал “Златна роза” отново подкрепи Карин дом
За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Подкрепи терапията на децата в Карин дом

Early Intervention Session

Donate Now

Фестивал “Златна роза” отново подкрепи Карин дом

11 октомври 2017

Продължава традиционното сътрудничество между фестивала на българското кино “Златна Роза” и  Карин дом. На тазгодишното 35-то юбилейно издание беше дарена сумата от 840лв, които Карин дом ще използва за подновяването на площадката за деца със специални нужди. Средствата ще ни помогнат да подобрим условията за игра и забавление на децата, които посещават центъра.

Тази година в конкурсната програма на фестивала участваха общо 42 пълнометражни и късометражни игрални филми от последната година, които заинтригуваха любителите на седмото изкуство. Филмът “Вездесъщият” на Илиян Джевелеков бе отличен с голямата награда за пълнометражен филм. Освен това филмът получи и наградата на публиката и наградата на кинокритиката. В категорията за късометражен филм за най-добра лента бе отличен “Кораба Слънчоглед 1″ на Васил Горанов. Специална награда на журито получи филмът “Посоки” на режисьора Стефан Командарев. На церемонията по награждаване и закриване на фестивала голямата българска актриса Татяна Лолова получи специалната награда “Златна роза” за цялостен принос. Призът й беше  връчен от директора на Националния филмов център – Камен Балкански.

Сърдечно благодарим на организаторите на фестивала и на почитателите на българското кино, които за пореден път подкрепиха Карин дом!