За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Наш гост беше Елена Тимошенко

30 септември 2019

Днес с огромно удоволствие посрещнахме Елена Тимошенко, която е във Варна за лекцията си –  „За чудото Монтесори“ по покана на Детска Къща „Попиващ ум“. Елена Тимошенко е психолог, журналист и лектор, Монтесори преподавател (Seton Montessori Institute, Чикаго, САЩ, Montessori Institute Prague, Прага, Чехия) и автор на книгите, „Чудото Монтесори“, „С Монтесори в кухнята“ и автор на образователни проекти.

Елена Тимошенко беше заинтригувана от работата на Монтесори групата за деца със специални потребности и Монтесори къща в Карин дом, както и от нашата книга “ Семейно готвене по Монтесори“, създадена в кухнята на Карин дом от нашите педагози – Жечка Иванова, Светла Тодорова и Светлана Иванова. Нашата гостенка се впечатли от плодовата пита с картата на България, чиято рецепта е добре позната на децата в Карин дом. Гостенката ни посети и музея на Карин дом „Посланици на доброто“, където я запознахме с историята на създаването на терапевтичния център.

Много сме щастливи, че екипът ни и най-вече нашите Монтесори педагози имаха възможност да се срещнат и обменят опит с Елена Тимошенко, която е световно признат специалист в областта. Карин дом прилага успешно метода на Мария Монтесори от 2001 година при работата с децата със специални потребности. Сигурни в работещия модел през 2011г. създадохме и Монтесори къща, в която обучаваме деца от 2 до 5 годишна възраст.

Благодарим на Елена за сърдечната среща и вдъхновението!

 

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни