За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Време за добри дела – Благотворителна Коледна кампания на Карин дом

9 ноември 2022

Благодарим ви!
Кампанията приключи, а постъпленията в подкрепа на децата са: 31 588 лв.

Скъпи приятели,

сигурни сме, че вече очаквате нашата традиционна Коледна кампания, която всяка година достига до все повече приятели на Карин дом, граждани и компании, които искат да подкрепят децата.

Тази година отново се постарахме да ви предложим картички и календари с атрактивен дизайн, както и коледни предложения за подаръци. В кампанията тази година се включиха много наши приятели- художници и артисти, които предоставиха свои авторски творби специално за Карин дом! Ще ви зарадваме и с много детски творби.

Вижте каталога ни с картички, календари, творчески комплекти, забавни късмети и нашият тефтер!

Изберете коледни играчки и подаръци от нашите продукти с кауза,  където ще намерите още идеи и предложения за вълнуваща и споделена Коледа!

Следете събитието и във фейсбук!

За кампанията на Карин дом

Тази година кампанията ни цели да подпомогне развитието на услугите, които Карин дом предлага в новия комплекс, който отвори врати през септември. Постъпленията от кампанията ще бъдат насочени към програмата ни „Подкрепа на ранното детско развитие/ учене и рехабилитация за деца от 0 до 7г.“

Изберете подарък от нашия каталог и подкрепете Карин дом!

Стели Чакърова – художник и графичен дизайнер и човек с безгранично въображение, който е успял да съхрани детското в себе си. Тя е приятел на Карин дом и автор и на три дизайнерски картички, които са предоставени специално за кампанията тази година.

С аромат на Коледа

В зората преди Коледа

Картичките на Стели са: „В зората преди Коледа“, „С аромат на Коледа“, „Време е за Коледа“, „Къде отиде Прансър?“, „Ако децата имаха крила“.

Дом за нашите деца

Езда в зимна гора

 

Елица Карабашлиева

Главно действащо лице е любимата ни Карин – дете с церебрална парализа, на която е кръстен Карин дом. Елица е член на Сдружение на Художниците – Варна и вече има 29 самостоятелни изложби. Картичките са нарисувани специално за Карин дом.

 

Владислава Видинова (Влади Видал)

Влади твори повече от 15 години в областта на илюстрацията, анимацията и графичния дизайн,  дългогодишен лектор по „Графичен дизайн“, „Рисуване и живопис“ и „Компютърна графика“ на над 500 курсисти. Тя е автор на новото лого на Карин дом и на „Монтесори къща“.

„Коледна елха“ е картичката е създадена по рисунка на Габриела, на 5г. , която посещава Монтесори група в Карин дом и Влади. На Влади са и двете авторски картички – „Коледен венец“ и „Снежко кара ски“.

Детско творчество

„Всички обичаме сладките неща“, на Ивайла Черкезова, 14г

Този път имаме две участнички, които рисуваха специално за Коледната кампания, за да бъдат част от доброто, което носи празника и със своето творчество да подкрепят други деца.

„Веселите пингвини и коледното дърво“ на Бояна Джунова, 15г.

 

 

 

 

 

 

 

 

Стела Кенфилд – „Закътана“

 

Стела е президент на “Интернационално Акварелно Общество Калифорния САЩ”, преподава акварел, журира и участва в изложби, инициирани от организации на изкуството в САЩ, Европа и Азия. Нейни картини са в частни, корпоративни и музейни колекции в Америка, Европа и Азия. Биографията й е включена в “Кой кой е в Америка”? и “Кой е кой от Жените на Америка”

 

 

Яна Любенова – В очакване на Коледа

Яна е участвала в повече от 50 сборни изложби у нас и стартира група от събития „Нарисувай си носия“. Специален подарък за Карин дом от младата и талантлива художничка. В нейната душа и творческия път любовта към родината и традициите са основен артистичен двигател.

Календар за 2023г 

Посвещаваме този календар на Иван Станчов (1.04.1929г – 24.11.2021г) – български държавник и дипломат, филантроп, пътешественик, мечтател и вечен оптимист, за когото нямаше невъзможни неща. Посветил се на каузата на децата със специални нужди, той вдъхнови по пътя си много последователи да мечтаят заедно с него за един по-светъл и добър свят за децата.

Вярваме, че човек като него, който умееше да пали и обединява хората в много и различни каузи, ще остане завинаги в паметта и сърцата на хората. За това и решихме в този календар да включим част от неговите мисли, които споделяше с екипа на Карин дом, в интервюта и срещи с приятели. Иван Станчов умееше да стопява бариери и преодолява различията между хората, да намира общ език с всички от дипломати и политици до родители и деца със специални нужди. За това и много често писмата му завършваха с „твой Иван Станчов“.

Ще се радваме да споделим с всички вас това, което запомнихме, за да опознаете един вечен оптимист и „Рицар на децата“.

Календарът на Карин дом за 2023г:

 • настолен календар – пирамидка, 22/15 см;
 • авторски дизайн на Стели Чакърова;
 • с вдъхновяващи послания на Иван Станчов на български и английски език

Тефтер с послание за вашите бележки и размисли, за всичко, което ви вълнува.
С кратка информация за Карин дом и неговия създател – Посланик Иван Станчов.

 • размер А5 със спирала
 • авторски дизайн на Стели Чакърова
 • без дати, 280стр.

Оцвети и подари на любимите хора! Картички за любими хора.
Художникът си Ти!

Картички за любимите хора е творчески комплект за оцветяване, който включва 12 оригинални рисунки за всеки сезон от годината, подходящи за деца. Картичката стимулира детето да напише пожелание за любим човек и подари картичка, в която е взело активно участие.

Размер: 10/15см.
Дизайн – Стели Чакърова

Оцвети и подари на любимите хора! Картички за любими хора.
Художникът си Ти!

Комплект коледни картички за оцветяване, които носят в себе си магията, блясъка на коледните лампички и вдъхновението на Коледа.

Съдържа 5 броя различни картички за оцветяване, 5бр. пликове, опаковани в красив бандерол.

 • Размер: 15/15см.
 • Дизайн: Илияна и Димитър от Август Студио. Малко студио за дизайнерски неща за ежедневието. За онези специални малки неща, които правят деня вълнуващ, вдъхновен и специален.

Така ти се пада тази година 🙂 Комплект забавни късметчета в 4-ри разновидности:

 • Двустранни късметчета със забавни пожелания и избрана коледна визия
 • Комплект: 15бр
 • Размер: 8,5/5см.
 • Дизайн – Стели Чакърова

Цени на предложенията, включени в благотворителната кампания:

 • Коледна картичка в комплект с плик: 2.00 лева
 • При закупуване на над 500 картички: 1.50 лева.
 • Календар пирамидка – 10 лева
 • Календар пирамидка – поръчка над 200 бр. – 8 лв.
 • Тефтер А5
 • „Оцвети и подари“ с дизайн на Стели Чакърова – комплект 12 картички – 19лева
 • „Оцвети и подари“ с дизайн от August Studio – комплект от 5 картички – 10лв
 • Коледни късметчета- за комплект с 15бр. – 2,50 лева/комплект

Доставки:
Поръчайте своите картички и календари до 18 декември 2022г с доставка по Еконт. За направените поръчки, Карин дом може да издаде фактура или Договор за дарение.

Как да поръчате? Приемаме поръчки от цялата страна.
пишете ни на имейл koleda@karindom.org или се свържете с нас на телефон 052 302 518, 088/ 4032 826 – Боряна Първева и 0879/940 743 – Венета Милева.

Коледа във вашия офис:
Можем да предоставим наличности от картички и календари, както и наша дарителска кутия на място във вашия офис. Така служителите ще могат да изберат спокойно, а работната атмосфера да стане по-празнична.

СЛЕДЕТЕ КАМПАНИЯТА НИ И ВЪВ ФЕЙСБУК!
За поръчки и още предложения, разгледайте и СЕМЕЙНИЯ МАГАЗИН НА КАРИН ДОМ !

Можете да дарите и чрез еднократни SMS и абонаменти с текст на латиница DMS KARIN DOM на номер 17 777

(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1) на цена 1 лв.

Весела Коледа! Щастлива и успешна Нова Година от екипа на Карин дом!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни