За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Деца от Карин дом представиха България на Балканските спортни игри в Одрин

5 май 2016

От 02.05 до 04.05.2016 г. в гр. Одрин, Турция се проведоха Балкански Спортни Игри за Деца със специални нужди, организатор на които беше Тракийския университет в Одрин.

Участие в това мащабно мероприятие взеха отборите на деца със специални нужди от Турция, България, Македония, Сърбия, Черна Гора, Република Косово, Босна и Херцеговина и др. Откриването на Спортни игри протече много тържествено, с участието на духова музика и парад. Събитието уважиха министъра на спорта, кмета на гр.Одрин, декана на Тракийския университет и други високопоставени лица.

България бе представена от деца от Карин дом – Варна

Нашите малки състезатели участваха в дисциплината лека атлетика /бягане на 50 метра/. Малките атлети от Карин дом се представиха прекрасно и получиха медали на официална церемония.

Домакините се постараха да създадат уютна и комфортна обстановка за участниците. Студенти – доброволци от Тракийския университет, помагаха в организирането и провеждането на състезанията и се грижеха за деца, изискващи специална подкрепа.

За децата от Карин дом това беше едно незабравимо преживяване и събитие, за което ще си спомнят с радост и гордост. Надяваме се за в бъдеще да има още много спортни събития, предназначени за децата със специални потребности, които да им вдъхнат увереност и вяра в собствените възможности.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни