За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Посланик Роб Диксън беше наш гост в Карин дом

30 септември 2020

Добре дошъл в България казахме вчера на посланик Роб Диксън, който беше наш гост в Карин дом заедно с Виолета Ангелова, представител на посолството. Посланикът ни изненада с много добър български, а срещата премина изключително непринудено и с много настроение.

Нашият гост посети терапевтични сесии с деца, разказахме му какви са принципите на работа на Карин дом и нашата основна цел да работим не само за подобряване на физическото и психическото състояние на детето, но да подкрепяме и включваме семейството, да работим за политики и промяна на обществените нагласи. Споделихме, че нашият основен и най-важен ресурс е екипът – неговата всеотдайност и висока квалификация.

В „Музей посланици на доброто“ в сградата на Карин дом, посланикът се запозна с историята на фамилия Станчови и посланическата традиция в семейството, както и с известни български филантропи. А книгата „Дипломат и градинар“ на Иван Д. Станчов, която му подарихме, обеща да прочете още този уикенд.

На срещата беше и един голям приятел на Карин дом – доц. д-р Ружа Панчева, изключителен педиатър, работещ в областта на детска гастроентерология и хранене, доцент в Медицински университет, Варна и член на УС на Фондация Карин дом.  Д-р Ружа Панчева сподели за доброто партньорство между МУ и Карин дом, за добрите практики, използвани от нашите специалисти, както и за големият брой студенти от Великобритания изучаващи медицина в България.

Посланик Роб Диксън продължи поставената традиция от г-н Станчов – гостите посланици в Карин дом да засаждат дръвче в прекрасната ни градина. Вече имаме още едно прекрасно ябълково дръвче, което ще дава своите плодове. През 2015г.  Н. Пр. Ема Хопкинс също посади дръвче в началото на своя мандат.

Пожелаваме на посланик Роб Диксън много успешни начинания, удовлетворение и го очакваме отново в Карин дом!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни