За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Run With Hope – благородна инициатива

2 юни 2011

Run With Hope е идея на Николай Нешев, вдъхновена от желанието да води здравословен живот. За да бъде целенасочен в усилията си, Николай споделя, че имал нужда от сериозна мотивация. И я видял, в съчетаването на здравословното с благородното. През тази година той си е поставил за цел да завърши полу маратон, маратон и да пробяга повече от 1500 км. Целта му още включва да събере 5000 британски лири от спонсорство и дарения до края на 2011 г. и да ги дари на Карин Дом, за изграждане на интегриран детски кът.

С удоволствие ви срещаме сега с Николай и разказа му за инициативата Run With Hope.
 
За Николай

На 32 години съм, живея и работя в Лозана, Швейцария от 2006 г., системен администратор в малка международна компания, занимаваща се с консултантски услуги. Имам работа, която не изисква почти никакви физически усилия.
 

Преди да се запаля по бягането, не водех здравословен живот. Реших да променя това преди около година и половина, подтикнат и мотивиран от заобикалящата ме среда. Лозана е световната олимпийска столица и на територията й през цялата година се провеждат различни спортни мероприятия.

Първата успешна крачка, която успях да направя, беше да спра моето, продължило 16 години, пушене. Случи се доста по-лесно от начина по който си го представях. В следствие на това през следващите 6-7 месеца теглото ми значително се покачи, което ме накара да се опитам да го коригирам и доведа до нормални граници. Така до края на 2010 година посещавах фитнес само 2-3 пъти седмично по около 30-40 минути, а това не беше достатъчно, за да постигна желаните резултати.

За Run With Hope

През 2011 искам да променя нещо за себе си, нещо от което да извлека ползи, затова си поставих за цел да завърша полу маратон, маратон и да пробягам повече от 1500 км в тренировки и състезания за цялата година.
Целта е амбициозна за човек като мен който, подчертавам, никога не е спортувал активно, но смятам, че имам силите и волята да я постигна. Мисля, че би било невероятно, ако с тичането си мога да въздействам и да помогна на хора окoло себе си, да променят нещо във и/или около тях. Така се роди идеята да тичам за благотворителност, беше въпрос само на няколко минути прекарани в интернет за да намеря обща информация как да започна.
 

Скоро се озовах на сайта www.justgiving.com където открих за първи път Карин Дом. От сайта на фондацията придобих представа с какво се занимавате, а последвалото обширно проучване, което направих за Карин Дом ме убеди, че парите които евентуално ще мога да събера, ще бъдат наистина оползотворени целенасочено, за добра кауза.

Снимките и видеата, които успях да видя, по специален начин ме направиха съпричастен със съдбата на децата, на които помагате. Аз лично не познавам дете със специални нужди, но прочетеното и видяното силно ме мотивираха да отделя от времето си и да положа усилия, които надявам се да дадат добър резултат.
 

От началото на годината в 60 тренировки успях да пробягам 340 км, да сваля 5 кг и да изгоря повече от 40000 калории. Да ставам сутрин около 5 часа, за да тичам, вече не ми тежи. Мисълта, че усилията ми могат да помогнат на дете, ми помага да преодолея желанието да поспя още малко или просто да пропусна тренировка.

За състезанията

На 19.03.2011 Николай участва в първото си за 2011 г. състезание. С дължина 15 км, то се проведе в Керзерс, градче близо до столицата на Швейцария, Берн. Ето какво споделя Николай за състезанието:  

„Беше много вълнуващо. Успях да пробягам дистанцията от 15 км за 1:18:48 ч., което е страхотно, тъй като целта която си бях поставил бе време от около 1:30 ч.. Предполагам, че съм бил пределно мотивиран и с приповдигнат адреналин, което ми е помогнало да постигна по-доброто време.“

Какво предстои?

30 октомври 2011

Маратонът на Лозана

Маратонът на Лозана е насрочен за 30.10.2011. През 2010 година 1163 мъже са завършили дистанцията от 42,195 км и само 180 жени. През 2005 г. средното време за завършване на маратон в САЩ е 4 часа 32 минути 8 секунди за мъжете, 5 часа 6 минути 8 секунди за жените.

Николай: Моята цел е да постигна време равно или по-добро на това. За да издържи човек подобно изпитание, трябва да е пределно мотивиран и много добре подготвен. За себе си смятам, че мотивацията вече я имам, остава ми само да се подготвя.

В близко бъдеще Николай Нешев очаква потвърждение на участието си и в други интересни надпревари и ако отговорът на организаторите  е положителен, това би означавало, че всеки месец до края на 2011 г. Николай ще има по 1 състезание!

Как да подкрепите Run With Hope и каузата на Николай да събере 5000 британски лири за Карин Дом до края на 2011?

1. Посетете профила на Run With Hope във Фейсбук:
www.facebook.com/RunWithHope

2. Посетете профила му на Just Giving:
www.justgiving.com/Nikolay

От Карин Дом – благодарности и пожелание за успех!

Компании, които вече подкрепиха с дарение за Карин Дом каузата Run with hope.

Rialto DevelopmentsRialto Developments е платинен спонсор на Run With Hope.
SIPASIPA е златен спонсор на Run With Hope.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни