За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Концерт за Карин Дом в Америка

28 юни 2011

Сладкогласната приятелка на Карин Дом Елица Стойнева изправи на крака почитателите на българския фолклор във Вашингтон на концерта на 25 юни, само дни след 15-та годишнина на центъра.

Благотворителната проява премина под патронажа на посланика на страната ни в САЩ – г-жа Елена Поптодорова, която отбеляза големите заслуги към България на г-н Иван Станчов, основател и вдъхновител на Карин дом, бивш външен министър и посланик във Великобритания и Ирландия. Г-жа Поптодорова говори за приноса на г-н Станчов за подобряване качеството на живот на децата със специални нужди в България и техните семейства.

На концерта в епископалната църква „Св. Дънстан“ присъстваха  американски дипломати, представители на българската общност, както и американски семейства, почитатели на фолклора ни.

Публиката бе очарована от Трио „Елица“, ръководено от нашата талантлива приятелка Елица Стойнева, която пее от 5-годишна и е носителка на 7 златни медала от фолклорни конкурси в България. Елица е и основният инициатор на концерта, за което целият екип и децата от Карин Дом сърдечно благодарят!

Освен Елица-певица, както я наричаме ние, в Карин Дом, в трио „Елица“ пеят още две талантливи дами – Кирстен и Анне, научила като малка първата си българска народна песен от именития си чичо Иван Станчов. В програмата участваха още вашингтонският женски фолклорен ансамбъл „Славея“, танцовият състав „Жарава“, изпълнители на гайда и акордеон.

Благотворителният концерт събра над $2000 от почитателите на фолклора ни в залата. Парите ще бъдат използвани за терапия и рехабилитация на деца от Карин Дом.

Съвсем скоро очаквайте и снимки!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни