За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Кафе Сосиете с гост актьора Атанас Атанасов

20 февруари 2012

На 20 февруари се проведе поредната среща на кафе с известна личност от инициативата Кафе Сосиете.

Специален гост беше прекрасния актьор Атанас Атанасов. Той е и преподавател във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър”. Някои от по-значимите роли на Атанас Атанасов са във филмите: „Характеристика”, „АкаТаМуС”, „Жребият”, „Подгряване на вчерашния обед”, „Емигранти”, както и телевизионните сериали: „Дом за нашите деца”, „Неизчезващите”, „Църква за вълци”, „Стъклен дом”. Атанас Атанасов е участвал и в редица международни продукции.

Още от самото начало срещата с Атанас Атанасов се превърна в дискусия, , в която му бяха задавани, както въпроси свързани с благотворителността, така и въпроси за неговия личен и професионален опит. На въпроса за какво мечтае, той отговори: „Аз имам надежди, а не мечти. Защото вероятността надеждата да бъде осъществена е много по-голяма, от колкото мечтата.” Друго което сподели актьорът е колко е важно да даваме свобода във взаимоотношенията си с другите. „Ако дадем възможност на хората да ни обичат по начин, по който те искат, а не така както на нас ни се иска, то тогава вероятно и конфликтите ще изчезнат.„

Атанас Атанасов разказа и за своята преподавателска дейност и как за него е „невероятно приключение и удоволствие да си партнира на сцената със своите студенти.”

Покана в център за деца без родители е върналa вярата на Атанас Атанасов в добротата на хората. Там той видял как семейства са отишли на посещение при децата от центъра, сякаш отиват при свои собствени деца. Той има надежда, че славата на българина за гостоприемството и желанието за благотворителност не е остаряла, а напротив – тя продължава да съществува.

С инициативата Cafe Societe Фондация „Карин дом” иска да привлече общественото внимание към благотворителността и по този начин да ангажира повече хора с каузата за социалното приобщаване на различни уязвими групи в България. Инициативата на Фондация „Карин дом” дискусионен клуб „Кафе Сосиете”, се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни