За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Деворина Гамалова изнесе концерт в Карин дом

12 септември 2011

На 9 септември децата, специалистите и гостите на Карин дом имаха възможност да се насладят на майсторството на Деворина Гамалова като изпълнител на цигулка. Заедно с доброволката цигуларка от Лондон Фара Колчестър, изнесоха благотворителен концерт, който е част от поредица благотворителни концерти за социални домове в цялата страна.

Начинанието е спонсорирано от самата Деворина Гамалова, която вярва, че “Музиката облекчава страданията, помага в работата и има изцяло благотворно влияние върху хората”.

Деворина Гамалова е родена в България и завършва Държавната музикална академия в София при проф.Боян Лечев. Тя специализира цигулка и виола при проф. Григорий Жислин в Royal College of Music в Лондон, учи виола в Guildhall School of Music – Лондон при проф. Дейвид Такено.

През 2008 защитава докторската си дисертация в Лондон. Концертира като солистка и камерен изпълнител в България, Германия, Англия, Италия, Югославия, Франция. Освен с концерти д-р Деворина Гамалова се занимава и с преподавателска дейност и отделя много от времето си за социални каузи.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни