За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Концерт и прекрасни емоции за децата от Карин дом

11 май 2015

Днес, 11 май 2015г., имахме удоволствието да бъдем домакин на три невероятно талантливи дами – Ралица Богданова – цигулка (НУИ „Добри Христов“ гр. Варна), Жаклин Прейс – цигулка (Университет по музика и изящни изкуства Виена) и Биляна Енева – пиано (представител на „Общински Детски Комплекс“ Варна). Дамите изпълниха концерт за две цигулки от Вивалди в Ла Минор и 5 пиеси за две цигулки и пиано на Шостакович.

Концертът беше посветен на децата, които използват услугите на Карин дом. Всички ние се радвахме на красивите изпълнения на талантливите ни гости и се включихме с танци на две от изпълненията. В края на концерта част от децата имаха възможност да се запознаят от близо с инструментите и да посвирят на тях.

Карин дом Варна предлага музикотерапия като част от терапевтичният процес на деца със специални нужди. Научно доказано е, че музиката оказва въздействие върху развитието на нервната система, нормализира ритъма на дишане и пулса, сваля мускулното напрежение и влияние позитивно на настроението на децата. Музикалната терапия, която се прилага в центъра е ориентирана в посока сензорна и емоционална стимулация, установяване на контакт с терапевта и околния свят, създаване и заздравяване на междуличностни връзки, себеизразяване, развитие и укрепване на грубата и фината моторика.
Благодарим на нашите мили и талантливи гости за невероятните емоции, които ни подариха!

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни