За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Алея на посланниците в Карин Дом

25 юли 2011

Американският посланик Н.Пр. Джеймс Уорлик посети Карин Дом на 22 юли 2011, заедно със семейството си – 18-годишната му дъщеря, г-ца Джордан Уорлик и съпругата му, посланик на САЩ в Сърбия, Н.Пр. Мери Уорлик.
В същия момент в Карин Дом на визита бяха и посланикът на Ирландия – Н.Пр. Джон Роуан, със своето семейство.

Двамата посланици засадиха дървета в градината на Карин Дом. Посланик Уорлик засади американско дърво-лале, а посланик Роуан засади кехлибарено дърво. Новите попълнения в градината на Карин Дом ще допринесат освен за биоразнообразието и изучаването на природата, а и ще внесат със своята сянка прохлада в летните ирги на открито.

Карин Дом продължава традицията посланници от различни страни да засаждат дървета в градината, където играят и провеждат занимания деца със специални нужди. Своя принос са направили наред с посланниците на Испания Н. Пр. Хорхе Фуентес и Норвегия Н. Пр. Тове Скарстейн, също и дарители като ОМВ – с овощни дървета, Евксиноград, фирма Ерика и др. В поддръжката на градината, в която активно се включва основателят на Карин Дом – г-н Иван Станчов участват доброволци от България и чужбина, както и дарители – Петреко България, СЖ Експресбанк и др.

Това превръща градината в един летен оазис на посланията за еко-образование и развитие на дарителската култура. За Карин Дом това е олицетворение на инвестиция, като благороден израз на доверие и вяра в работата на центъра – подкрепа на деца със специални нужди и техните семейства.

Карин Дом е единствената организация, работеща с деца със специални образователни потребности, която е Еко училище и носител на наградата „Зелен Флаг“.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни