» Продължава онлайн консултиране на нашите специалисти
Contacts
Address

Sveti Nikola

P.O.Box 104, Varna 9010

Bulgaria

Telephone:

+359 52 302518

Продължава онлайн консултиране на нашите специалисти

19 February 2021

Скъпи родители,

терапевтите на Карин дом продължават да бъдат на разположение за онлайн консултации. Работата и посещенията на децата макар и виртуално върви по график и продължаваме да работим и от разстояние. Най-важното в момента е децата да запазят обичайния си ритъм на занимания у дома, защото без стимулиране много бързо загубват мотивация, започват да реагират по-негативно на поставените задачи и се губи ценно време. За това е важно консултациите с нашите терапевти да продължават, макар и онлайн - основната ни цел е децата да продължат заниманията от вкъщи, да не загубят мотивация и темп на учене и развитие на уменията. А ето и какво ни мотивира да продължаваме да работим и подкрепяме семействата независимо от разстоянията и социалната дистанция.

Писмо от родител на дете, включено в онлайн консултиране, с които екипът ни продължава да работи от разстояние. 

“Здравейте!

Ние сме българско семейство, което от десет години живее и работи в Англия. Имаме две децата, като по-малкото е Дани – слънчево дете на 5 години с диагноза аутизъм.
Искам да ви разкажа за онлайн срещите ни със специалистите от Карин дом, без които нямаше да се справим. През последната година, всяка седмица, провеждаме онлайн консултации, което е много полезно за Дани. Аз разказвам какво се е случвало през седмицата, къде сме срещали трудности в поведенческото му състояние, сензорното му развитие и фината моторика. Следват насоки от специалистите – какви упражнения да правим, как да работим с визуалното разписание и как да се справим с даден проблем, който е довел до съответното отклонение от нормалното поведение на детето ни. След всяка проведена терапия и нашето стриктно спазване на посочените занимания започнах да виждам положителни промени в развитието му. Седмица след седмица той придобиваше нови умения, които само можеха да ни радват. Дани започна да пипа храната, да се храни и облича самостоятелно. Разбирането му за заобикалящия го свят се промени, а това ни даде надежда, че с взаимни усилия той ще има един по-добър живот.
Специалистите от Карин дом са не само професионалисти, но и сърцати хора, които ни подкрепят и насърчават през цялото време. Онлайн срещите, макар че са от разстояние, се оказаха много полезни и ползотворни.

Благодарение на тях сме с една крачка напред към по-доброто бъдеще за нашето дете!

Поздрави от Лондон!”

Само преди броени дни, Фондация Карин дом получи награда от Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК) за гражданска солидарност за България. Наградата е за проекта ни за предоставяне на онлайн обучения и консултации за семейства на деца със специални нужди и подкрепата в условията на пандемията от COVID-19, за да могат родителите да продължат терапията на децата си у дома. Наградите бяха присъдени на победителите от 21 държави от Европейския съюз, избрани измежду общо 250 кандидатуриа Карин дом е българския лауреат за наградата.

Родители, които искат да се свържат с нас за въпроси и заявка за консултация могат да го направят като попълнят Онлайн заявка за консултация или се свържат с нас на следните телефони:

Екип “Ранна интервенция (за деца 0-3г), 0876 655 220 – Вероника Вълчева
Терапевтичен екип – записвания за консултации и график, 0878 302 518 – Десислава Желева, 0878 419 140 – Меглена Паламудова
Обучителен център, онлайн обучения, 0885 770 676 – Борислава Черкезова, trainingcentre@karindom.org
Запитвания за кампании, Семеен магазин, дарения и други: marketing@karindom.org

Международен архитектурен конкурс за нова сграда на Карин дом


Learn more

Подкрепи терапията на децата в Карин дом


Donate Now