Contacts
Address

Sveti Nikola

P.O.Box 104, Varna 9010

Bulgaria

Telephone:

+359 52 302518

News and events


 • (Bulgarian) Онлайн консултация за специалисти бе проведена по проект “Карин дом на колела”

  28 February 2024

  (Bulgarian) На 21 февруари 2024 г. специалисти от Карин дом проведоха безплатна онлайн консултация за специалисти на тема “Предизвикателни разговори с родители: Как да говорим с родителите тогава, когато имаме притеснения относно развитието на техните деца”.

 • (Bulgarian) Водна терапия в Карин дом – платен прием

  23 February 2024

  (Bulgarian) Плувните сесии са подходящи, както за деца с типично развитие, така и за деца с двигателни увреждания и проблеми в развитието, като: церебрална парализа, различни генетични синдроми, деца с разстройство от аутистичния спектър и др.

 • (Bulgarian) Бебешка вана – нова услуга за бебета с риск от изоставане в развитието

  14 February 2024

  (Bulgarian) Скъпи родители, стартираме нова услуга, която цели да подпомогне развитието на бебето. Терапия е бебешка вана е услуга, предназначена за недоносени бебета или с риск от изоставане в развитието на възраст до 12 месеца. 

 • (Bulgarian) 27 февруари, събитие в Карин дом: “Редките болести – отвъд диагнозата”

  (Bulgarian) Каним ви да бъдете част от Световния ден за подкрепа към хората с редки болести, чиято главна цел е да се повиши осведомеността и помогне по-бързото диагностициране и лечение. Очакваме ви на 27 февруари от 17:00ч в Карин дом на адрес: гр. Варна, бул. Цар Освободител 86 А.

 • (Bulgarian) „Карин дом на колела“ по света и у нас

  5 February 2024

  (Bulgarian) Обсъдени бяха теми като защо играта и взаимодействието между деца и родители са важни, как да бъде подготвена средата, в която децата играят, как и кога да се премахне биберона и да започне приучаването към гърне, както и храненето и съня на децата в ранна възраст.

 • (Bulgarian) Скрининг и оценка на детското развитие – за деца от 0 до 9 г.

  2 February 2024

  (Bulgarian) Инструментите за скрининг и оценка са подходящи за деца от 0 до 9 г., за които има притеснения за развитието или риск от изоставане в някоя от областите на развитие. Родители споделят, че направената оценка дава информация за уменията, които детето трябва да има на определена възраст, което е полезно за това на какво трябва да наблегнат у дома и за кое умение е още твърде рано.

 • Martenichka Campaign 2024. Get Involved and Support the Children’s Fund of Karin Dom!

  23 January 2024

  Proceeds from the Martenichka Campaign will help more children and families receive quality therapeutic services and long-term support from an early age.

 • 10 Achievements that Made Us Happy and Satisfied in 2023

  18 January 2024

  We supported 443 children with special needs and their families from Varna and the country. We opened 5 new therapy groups for the children, included their brothers and sisters in art therapy sessions, and parents – in groups for psychological support and mutual help. We published our first 2 children’s books and a Parent’s Guide – all with a focus on inclusive education and parenting support.