За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Карин дом апелира за политическа и гражданска отговорност по въпроса за националната детска болница

6 април 2020

Когато става въпрос за здравето на децата, ние в Карин дом не можем да сме безучастни. Открито изразяваме своето неодобрение на сключения от Министерство на здравеопазването договор за ремонт на 40 годишна сграда в столицата на 02.04.2020, която трябва да се превърна в национална детска болница. Цената на това споразумение е близо 100 млн. лв и оставя много отворени въпроси кога и как ще можем да изградим необходимата ни национална детска болница.

За нас подписването на този документ е направено в ситуация на абсолютно информационно затъмнение и липса на обществен консенсус, от които ще пострадат нашите деца и тяхното здраве.

Нека припомним, че въпреки:

  • експертната оценка на Камарата на архитектите, че сградата е незаконна и опасна;
  • категорично мнение на лекарската общност за ново строителство, което ще струва по-малко и ще стане по-бързо;
  • многократните си обещания за прозрачен процес от страна МЗ

Реконструкцията на негодната сграда беше задвижена и финализирана с подписването на договора.

Като член на Национална мрежа на децата, Карин дом подкрепя предложението на мрежата – министър-председателят г-н Бойко Борисов да нареди отмяна на договора за негодна детска болница.

Всички наши приятели и партньори- отговорни граждани, могат да ни подкрепят като се включат в петицията към това становище. Линк към петицията можете да намерите ТУК.

Нека не оставяме важните въпроси за здравето на децата ни да се вземат на бързо, без обществен консенсус, а в посока намирането на най-доброто решение!

Снимка от cablemarder

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни