За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Приключи проектът „Водна терапия за деца с увреждания и проблеми в развитието“, финансиран от Община Варна

30 ноември 2023

Скъпи родители,

програмата „Водна терапия за деца с увреждания и проблеми в развитието“ приключи. Благодарим за доверието и големия интерес към водната рехабилитация в Карин дом. Въпреки че това е една сравнително нова услуга за нас, екипът ни се постара да организира записванията и графика в един много кратък срок и да проведе сесиите професионално и с внимание към всяко дете.

Щастливи сме, че успяхме да привлечем млад и ентусиазиран екип, който посреща всяко дете с усмивка.

Нашият „плувен“ отбор включва: Патрисия Ефтимова (състезател в националния отбор по водна топка за жени), Симона Минкова, Даниела Недева, Мариян Щерев – всички те са студенти в Медицински Университет -Варна, специалност „Кинезитерапия“. Екипът работи под менторството на Теодора Димитрова, кинезитерапевт с дългогодишен опит в работата с деца със специални нужди в Карин дом.

В самия край на програмата, 3 от децата взеха участие в състезание по адаптирано плуване и спечелиха заслужени медали в турнир по адаптирано плуване КУПА СОФИЯ, организиран от ParaKids. И тримата участваха в дисциплината 25м. свободен стил.

💝Прекрасните ни шампиони са:
🏆Самуил Костов 8г. -1-во място
🏆Карина Кръстева 12г. – 3-то място
🏆Лъчезар Пенев 13г.- 4-то място

Какво предстои? Ще има ли бъдеще програмата и очаква ли се да стане част от годишната социална програма на Община Варна?

Знаем, че отговорът на този въпрос ви вълнува, ние също очакваме с нетърпение новата програма. Предстои приемане на бюджета за следващата календарна година на Община Варна и очакванията са тази програма отново да бъде припозната и одобрена, така че децата с увреждания и проблеми в развитието да имат възможността да плуват в Карин дом.

Следете за повече информация и записвания сайта и социалните ни мрежи. Записвания и друга информация относно програмата ще публикуваме своевременно.

Едно от големите предимства на новия комплекс на Карин дом, с които се гордеем е и наличието на басейн, който да допълва физиотерапията на децата. Нашите инструктори по плуване, подпомагат децата да се радват на свободното движение във водата и упражняват двигателните си умения по забавен и щадящ начин.

Плувният басейн е с размери 4/9м., t на водата 33 °C и е специално проектиран за деца с двигателни ограничения, оборудван е с модерна Хойст система – функционална и адаптирана система за придвижване на деца и хора с увреждания, която позволява по-независимо придвижване от санитарните помещения и съблекалнята до басейна и обратно. Това дава самочувствие и спокойствието на детето и на рехабилитатора.

 

Благодарим на Община Варна за тази възможност!

Програмата се финансира от Община Варна, дирекция „Здравеопазване“

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни