За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

174 архитектурни проекта ще се състезават в архитектурния конкурс за нова сграда на Карин дом

25 февруари 2020

Скъпи приятели, за нас 174 вече е специално число, защото това е финалният брой проекти, които са получени от конкурса за архитектурен проект за нова сграда на Карин дом!

Изключително сме горди и щастливи, че проектът за нова сграда на Карин дом във Варна беше припознат като кауза и предизвикателство за архитектурната общност в цял свят. 174 са общо проектите подадени за архитектурния конкурс за нова сграда на Карин дом от общо 48 страни. Участници има от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка и Австралия. Голямо е разнообразието от екипи и проекти. Най-много са участниците от България – 55; от САЩ и Китай са постъпили по 10 проекта; от Индия – 9; от Иран – 7; от Испания – 6; от Египет, Полша, Русия и Япония – по 5 проекта; от Германия, Великобритания и Турция по 4 проекта и от много други страни по по-малък брой.

Всички проекти в момента се преглеждат предварително и се подготвя тяхната анонимност, за да може журирането да е обективно. Работата на журито, което ще оценява всички проекти ще бъде в периода 29-ти февруари – 3-ти март.

Резултатите ще бъдат обявени официално на пресконференция

на 4-ти март от 10:00ч в Община Варна – Зала „Варна“ .

Възхитени сме от архитектурния сектор у нас и по света, които са вложили толкова мисъл и творчество за създаването на подкрепяща среда за децата със специални нужди! Уникално е с какво внимание са се отнесли към всеки детайл и как добре са навлезли в света на децата и нашата работа!

Благодарим на организаторите на конкурса от „Оптимистъс“- адвокат Цвета Стоева и арх. Явор Панев, както и на всички партньори и приятели за съдействието и подкрепата! Благодарим за подкрепата на Фондации VELUX, Община Варна, Камарата на архитектите и Съюза на архитектите в България!

Целият ни екип е в очакване на избора на журито и старта на изграждането на новата сграда. Както знаете в началото на 2019г. Общинският съвет на Община Варна одобри предоставянето на терен, на който да може да се изгради нова сграда за нуждите на дейността на организацията. Парцелът е с площ 2450 м2, разположен в разширената централна част на Варна в непосредствена близост до идеалния център на града – между улиците “Дойран” и “Кирил Шиваров”. Финансирането на тази нова сграда, която да съчетава обучителен център и център за услуги за социално включване и независим живот на деца със специални нужди и техните семейства, се предоставя на Карин дом от датските Фондации ВЕЛУКС.

 

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни