За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Четири вдъхновяващи личности със Синдром на Даун

20 март 2015

img_4866Andrew-Banar-300x202mermeladas1

Родителите на деца със Синдром на Даун често се притесняват дали децата им ще бъдат самостоятелни, дали ще си намерят работа и как ще се справят с многото предизвикателствата в своя живот.

Днес има стотици хора със Синдром на Даун, които всеки ден ни демонстрират своя потенциал и страхотни умения!

Решихме да ви срещнем с четирима от тях, невероятни и вдъхновяващи.

No 1 – Джейми Брюър, родена през 1985, е Американска актриса – може би я познавате от ролята ѝ в успешния сериал „Американска история на ужасите“ (American Horror Story)? През февруари 2015, Джейми покори и модния подиум в Ню Йорк, като дефилира на Седмицата на модата в Ню Йорк.

„Младите момичета и дори младите жени… [ме виждат] и си казват: „Щом тя може да го направи, значи и аз мога… Истинско вдъхновение е да си модел за подражание за младите жени, да ги насърчаваш да бъдат себе си…“

Джейми контактува активно със своите над 87 хиляди фенове в Twitter и непрекъснато споделя интересна информация за това как всеки може да подкрепи децата и възрастните със Синдром на Даун twitter.com/MsJamieBrewer


No 2 – Пабло Пинеда
, роден през 1974, е първият студент със Синдром на Даун, който получава диплома от Европейски университет – бакалавърска степен по Педагогическа психология.

Пабло споделя, че не му е било лесно да се пребори със съществуващите предразсъдъци по отношение на Синдрома на Даун и в същото време да се справя с академичните изисквания. Но пък е било удовлетворяващо!

Пабло изнася мотивиращи презентации пред големи и малки аудитории и винаги набляга на нуждата от промяна на нагласите и приобщаване на хората със Синдром на Даун.

Първо, аз не смятам, че Синдромът на Даун е болест. За мен това е лична черта. Аз съм добре и съм здрав. Ние не бива да бъдем третирани като болни. Има и други предразсъдъци, може да се напише цяла книга за тях.


No 3 – 
Андрю Банър
е на 22 и има свой собствен бизнес – Group Hug Apparel е онлайн магазин за тениски, но това не е всичко – дизайнът на щампите на тениските е дело на самия Андрю!

Майка ми и баща ми ми позволяват да пробвам всичко, което искам да пробвам, стига да не се наранявам. Родителите ми ми помагат да постигам своите цели. Работим заедно като семеен екип.

Андрю обожава да среща нови приятели и се включва в безброй инициативи, подкрепящи хората със Синдром на Даун. Facebook страницата му ни кара да се усмихваме широко – www.facebook.com/pages/Group-Hug-Apparel


No 4 – 
Мария Рейес
, родена в Богота, Колумбия, също е предприемач, превърнал своята сладка мечта в реалност.

С помощта на родители си, тя произвежда и продава своята голяма страст – мармалад! Самата Мария е на етикетите на бурканчетата сладко, които се продават с голям успех в хотели, магазини и на частни клиенти в цяла Колумбия. Мария е на 20 и мечтае да има свой апартамент, куче и кола – пожелаваме й го от сърце! Насладете се на нейната рецепта:

Една унция на смелост, няколко чаши любов и много борба.

Най-важната стъпка – да преодолеем предрастъдъците

Пабло, Джейми, Андрю и Мария са само част от примерите, които доказват, че всеки от нас може да постигне мечтите си, независимо от предизвикателствата! Важно е да преодолеем предрасъдаците към децата и възрастните със Синдром на Даун и да ги подкрепим, за да не срещат пречки и да могат свободно да развиват своя потенциал!

Ако днес сте в креативно настроение, оцветете едно от нашите смайлита и споделете с приятели 🙂

Не забравяйте да харесате и страницата на активните майки и татковци от българското „Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун“ –  www.facebook.com/DownSyndromeBG

Снимки:
paspif.gr, independent.co.uk, downberri.org, shopeco.ca

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни