За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Благотворителен фестивал в подкрепа на децата от Карин дом

24 юли 2015

Фестивалът УСМИХНИ СЕ Карин дом е събитие, организирано с благотворителна цел. То ще се състои от два основни компонента – единият е представен от занаятчийски и фермерски базар, където ще можете да се докоснете до труда на над 30 производители, а другият е планиран като забавление за цялото семейство, където ще можете да се насладите на жива музика или да се включите в някоя игра без ограничение във възрастта. Мероприятието ще се проведе в рамките на три дни, започвайки на 18ти септември 2015г. и приключвайки на 20ти септември 2015г..

Мисията ни е да стартираме новата учебна година с усмивка, като в същото време се опитаме да информираме по-добре децата и техните родители за невероятната селекция от здравословни храни, която е само на една крачка разстояние, както и да се научим да бъдем по-толерантни към онези, които не са така привилегировани като нас.

Той ще включва щандове, предлагащи екологично чиста органична храна, произведена от малки местни ферми. Асортиментът ще бъде наистина голям – от домашно сирене, хляб, вино, месо и мед до органични зеленчуци и плодове. В добавка ще има и различни ръчно изработени артикули като картини, керамика, стъклени изделия и пр. Целта ни е да предложим около 30 щанда.

В допълнение към това ще има кафе и сладкиши, много от които ще бъдат здравословна алтернатива, веган десерти, десерти без съдържание на глутен и др. Ще има отделни кътове, предлагащи сандвичи, салати, вино. Предвидено е и открито барбекю с бира и безалкохолни напитки.

Няма начин на децата да им доскучее на Фестивала УСМИХНИ СЕ Карин дом! Ще бъдем домакини на няколко работилници, където те ще могат да получат напътствия как да приготвят торта, как да изработят сами керамични съдове или да нарисуват нещо, както и сами да изработят бижута.

През трите дни на мероприятието ще имаме различни изпълнители, които ще ни забавляват с джаз и фънк, а също така сме предвидили и DJ, който да се грижи за доброто настроение на всички.

Нашите гости ще могат да се насладят на всички аспекти на Фестивала, отскачайки от време на време до щандовете с органична храна, за да презаредят или да се насладят на изкуството представено там. Както и разбира се, да си купят някое от оригиналните саморъчни изделия. Към края на един вдъхновяващ ден е време за барбекюто и една студена бира, докато децата се забавляват от сърце, поверени на сигурните грижи на екипа по забавленията. А след това? Какво ще кажете за парче торта и чаша хубаво ароматно кафе, допълнени от жива музика?!

В допълнение към изброеното, в неделя ще проведем предметна лотария, както и благотворителен аукцион, на който ще имате възможността да дарите частица от онова, което сте получили и, може би, по този начин да промените човешки живот.

Заболявания като аутизма могат да бъдат наистина сериозно изразени в началото, но благодарение на места като Карин дом, деца, родени с подобен проблем, имат голям шанс да водят нормален начин на живот – да ходят на нормално училище, да си намерят хубава работа, да създадат семейство, точно като нас, родените с възможности, които приемаме за даденост. Сега е моментът да дарим надежда на онези, които наистина се нуждаят от нея – децата, които са най-беззащитни.

Някои от най-великите личности са и хора с увреждания – Дарил Хана (синдром на Аспергер), Тим Бъртън (синдром на Аспергер), Дан Акройд (синдром на Аспергер), Моцарт (синдром на Аспергер), Людвиг Ван Бетовен (страдащ от глухота), Томас Едисон (дислексия), Алберт Айнщайн (дислексия), Ричард Брансън (дислексия), Стиви Уондър (незрящ). Всеки един от изброените е или е бил ненадминат талант в своята област, въпреки своя недъг. Кой знае?! Може следващото дете, преминало прага на Карин дом, да е следващият велик ум на нашата епоха…

Благодаря Ви за желанието и готовността да се включите в нашата благотворителна кауза. Заедно ние можем и ще променим бъдещето за много деца с увреждания.

Нямаме търпение да се видим в Карин дом
на 18, 19 и 20 септември 2015 г.

18.09.2015 – между 14:00 и 22:00
19.09.2015 – между 10:00 и 22:00
20.09.2015 – между 10:00 и 20:00

Карин дом се намира на следния адрес:
Местност Свети Никола, ПК 104, 9010 Варна

За повече информация:
Тел: +359 879 120 851

Международен архитектурен конкурс за нова сграда на Карин дом


Learn more

Подкрепи терапията на децата в Карин дом


Donate Now