За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Фестивал УСМИХНИ СЕ Карин дом с музика и много забавления – на 18, 19 и 20ти септември

9 септември 2015

Фестивал УСМИХНИ СЕ Карин дом е благотворително събитие, организирано с много любов и желание в подкрепа към каузата на Карин дом – децата със специални нужди и техните семейства.
Събитието ще се състои в градината на Карин дом в периода 18,19 и 20 септември и ще предлага много забавления за малки и големи, музика на живо, вкусни храни и напитки от местни производители, фермерски базар, занаятчийски ателиета, уъркшопове, томбола с множество награди и още изненади!

Надяваме се с това събитие да докажем, че Варна може да се обедини около една добра идея и да бъде в помощ на децата със специални нужди, които посещават Карин дом на терапия!
Фондация Карин дом е активна гражданска организация, с водеща роля в предоставянето на професионални услуги за деца със специални нужди и техните семейства. Организацията работи усилено и за изграждане на толерантност в българското общество към децата и хората със специални нужди. Основните дейности се реализират чрез център за предоставяне на услуги за деца със специални нужди и техните семейства и чрез ресурсен и обучителен център.

Визия: Подобряване качеството на живот и предлагане на еднакви възможности за хората с увреждания в България.

Мисия: Подпомагане социалната интеграция на децата със специални нужди и техните семейства, чрез професионални услуги, подкрепа и повишаване степента на общественото съзнание.

Цели:

  • Предоставяне качествени услуги на деца със специални нужди и на техните семейства за предотвратяване изоставянето на деца в институции и за успешна социална интеграция на децата и семействата като цяло.
  • Разпространяване добрата практика чрез обучения и консултации на родители и специалисти, работещи с деца със специални нужди от цялата страна, придържайки се към международните стандарти.
  • Работа за застъпничество и промяна на политиките за деца на местно, регионално и държавно ниво.

Знаете ли, че:
– Иван Станчов основава Фондация Карин дом, с идеята да създаде нов модел за услуги за деца със специални нужди, за да може изоставянето на тези деца в домове да бъде прекратено. Успява да убеди семейството си да предостави наследствената къща в Морската градина на Варна за целите на фондацията. Събира малък екип от специалисти от Варна и кани професионалисти от Англия, които да обучат българските си колеги на най-съвременните световно признати терапевтични методи. Благодарение на харизматичната си личност и силната лична мотивация да бъде в услуга на обществото, г-н Станчов привлича дарители и съмишленици, които да подкрепят каузата.
– 1994 г Карин дом въвежда се терминът „деца със специални нужди“. Екипът на Карин дом работи активно срещу класифицирането на такива деца като „необучаеми“ и изпращането им в институции, скрити от очите на обществото.
Карин е братовчедка на г-н Иван Станчов, която се е родила с тежка церебрална парализа. Въпреки това тя е говорила свободно 4 чужди езика и е пътувала из целия свят.

– От създаването на Фондация Карин Дом през 1996, над 1,500 деца и техните семейства са използвали услугите ни.

– Над 210 от нашите деца са интегрирани в общообразователни детски градини и училища.

– Всяка година, около 300 деца от 0 – 8г. и техните семейства получават терапия и подкрепа и са включени в програмата „Ранна Интервенция“…

– … и сме провели около 140 консултации на родители, с цел превенция от изоставяне на деца в институции.

Обучените специалисти и родители до този момент са над 2,300.

– Над 1,800 студенти са запознати с услугите, които предлага Карин Дом.

– Над 470 доброволци от България и чужбина са се присъединили към нашата кауза.

– Разполагаме с Библиотека на играчките, която е за ползване от всички посетители.

– Имаме Клуб Монтесори.

– Организираме тематични срещи за ранно детско развитие…

– … и групи за игра „Мама и бебе играят заедно“.

– Разработваме и организираме множество еко-инициативи.

Научете повече за нас: www.karidom.org
Намерете ни във Фейсбук: Карин дом

Подкрепете каузата ни:

Титуляр на сметка: Карин дом
Банка: Societe Generale Expressbank
Societe Generale Expressbank
BIC: TTBBBG22
IBAN: BG94 TTBB 9400 1506 0684 18

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни