За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Upcycle/Recycle Пикник в градината на Карин дом

22 април 2019

По повод Деня на Земята, Карин дом беше домакин на Upcycle/Recycle Пикник. По време на събитието научихме как да намалим отпадъците от хартия и пластмаса. Видяхме и как се създава хартия, възможна ли е кухня без отпадъци, как да заменим пластмасата и традиционните почистващите препарати с щадящи природата, компостиране в градски условия, изкуството да рециклираш и как да ремонтираме неща, за да удължим техния живот…

От интересните лектори и работилнички разбрахме как да редуцираме и използваме отпадъците от хартия, храна и пластмаса в градска среда. Научихме много и се забавлявахме на чист въздух в прекрасната градина на Карин дом.

Вкусната храна, която Карин дом предложи на своя щанд беше приготвена с помощта на нашия партньор в готвенето – Supermarket Parkmart. Също така на щанда на Карин дом представихме и продукти от Семейния ни магазин – онлайн магазин в подкрепа на дейността ни, от който можете да правите поръчки от цялата страна.

В съботния ден на разположение на малчуганите беше и “Библиотека на играчките“, където децата играеха и се забавляваха заедно с нашия логопед – София Трендафилова. През това време родителите им имаха възможност да научат повече за Монтесори у дома и как да изработят Монтесори материали в домашни условия от педагозите на Карин дом – Жечка Иванова и Светла Тодорова. Карин дом е възприел модел за работа Монтесори още от 2001 година и успешно го прилага, както при децата със специални потребности, така и при децата, които посещават полудневни и целодневни занимания в Монтесори къща. Библиотека на играчките е на разположение на родителите през делничните дни от 10:30 до 12:30 часа и от 14:00 до 16:00ч.

Благодарим на организатора на събитието – Велислава Славова  на всички, които се включиха- участници и лектори, доброволци, гости и приятели! Благодарим на нашите фотографи – Гергана Енчева и Йорданка Маринова!

 

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни