За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Успешно стартирахме занимания за деца от Украйна и психологическа подкрепа за родителите на място

22 юни 2022

След редица информационни и координационни срещи с представители на различни организации, подкрепящи бягащите от войната в Украйна семейства, както и срещи с представители на хотели в района на Варна, успешно стартирахме дейностите си по проект за подкрепа за деца и семейства от Украйна за преодоляване травмата от войната.

Наши екипи специалисти, в няколко поредни дни, посети децата и техните семейства, настанени в хотел „Росица“ в к.к. „Константин и Елена“ и хотел „Варшава“ в к.к. „Златни пясъци“, като им предостави различни дейности и занимания. В първия ден стартирахме с повече от 12 деца, като за тях екипът ни беше подготвил арт занимания, водени от арт терапевт Илияна Димитрова и подпомогнати от Боряна Янева, социален работник – време, през което децата рисуваха, оцветяваха и творяха заедно.
София Трендафилова, логопед в Карин дом направи изнесени занимания „Библиотека на играчките“ – играчките са избрани въз основа на високи стандарти на безопасност, както и приносът им в пет отделни области: познавателна, ориентация, социално-емоционална област и комуникация. Всяка играчка в игралната библиотека има карта-справочник, която предлага информация и предложения за игра.

 

Теодора Димитрова, кинезитерапевт и Детелина Георгиева, рехабилитатор бяха подготвили различни игри за движение, баланс и координация, както и състезателни игри. Повече от 10 деца се включиха се забавляваха с дейности, свързани с моделиране, апликиране и рисуване, внимателно подготвени от Веселина Тинчева, арт терапевт и социален работник в Карин дом.

Виргиния Василева и Елена Тодорова, психолози-психотерапевти в Карин дом оказаха ценна подкрепа на украински майки чрез индивидуални психологически консултации. Така успяха да им дадат съвети и насоки по конкретни теми и въпроси, които ги притесняват.

По време на посещенията в хотелите нашите специалисти предоставиха обучения за родители на теми като Как да подкрепяме своите деца, за да развият познавателни умения по време на арт занимания? и Как да подкрепяме развитието на своето дете по време на игра?

Вярваме, че чрез тези дейности ще окажем наистина нужна подкрепа на тези деца и техните семейства да се справят с предизвикателствата, пред които са изправени в резултат на войната в Украйна.

 #BG4UA

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни