За контакт с нас
Адрес

Местност Свети Никола

ПК 104, Варна 9010

България

Телефон

052 302518

Участие в семинар – Ранна интервенция

17 април 2012

Мариана Николова, изпълнителен директор във Фондация Карин Дом, участва в семинар на тема Ранна интервенция за деца с увреждания. Семинарът, който се проведе в Стокхолм, Швеция, в седмицата между 2 и 6 април, бе организиран от Фондация Отворено Общество. Поканените гости бяха представители на организации от България, Украйна и прикавказките републики, където социални програми от типа на ранната интервенция тепърва започват да се прилагат и утвърждават.

В рамките на семинара специалисти по ранна интервенция от САЩ, Русия и Швеция, са представили както утвърдени практики, така и най-новите тенденции при работата с деца с увреждания в ранната детска възраст.

Участниците в семинара са имали възможност пряко да се запознаят с Шведския модел за прилагане на услугата ранна интервенция чрез посещения в социални центрове, детски градини, центрове за детско развитие и родителски асоциации  в Стокхолм. Срещите с родителите на деца с увреждания са дали възможност на участниците да се запознаят и с гледната точка на получващите услугата – от кои нейни аспекти са най-удовлетворени и кои услуги смятат за най-полезни, както и какви предизвикателства виждат за в бъдеще.

Център Карин Дом стартира своята Програма Ранна интервенция през 2010 година. Тя включва домашни визити, групи за игра, подкрепа за кърмене, родителска мрежа за подкрепа и др. Повече за програмата можете да прочетете на нашия сайт тук.

Строим новия терапевтичен и образователен комплекс във Варна


Подкрепете ни